Home HR Wat is het kledingvoorschrift van jouw bedrijf bij tropische temperaturen?

Wat is het kledingvoorschrift van jouw bedrijf bij tropische temperaturen?

1556
DELEN
Wat is het kledingvoorschrift van jouw bedrijf bij tropische temperaturen

Heel Nederland is natuurlijk in rep en roer wanneer het weer eindelijk eens mee zit. Maar wanneer de temperaturen tropisch worden, ontstaan er toch een aantal problemen. Wat zijn bijvoorbeeld de kledingvoorschriften bij bedrijven wanneer het kwik omhoog schiet? Bij sommige bedrijven liggen die gevoelig, het kledingvoorschrift kan soms niet ineens worden aangepast.

Soms zit er niets anders op

Zoals net al gezegd, ligt het bij sommige bedrijven gevoelig om het kledingvoorschrift aan te passen. Daarnaast moet je ook even in het achterhoofd houden dat het aantal dagen dat de temperatuur in Nederland tropisch is, vaak op twee handen te tellen is voor een jaar. Om speciaal voor deze paar dagen aparte bedrijfskleding aan te schaffen, kan soms ook niet helemaal uit. Daar komt bij dat het bij sommige bedrijven gewoon niet passend is. Een zakenman bijvoorbeeld wordt geacht een pak aan te hebben, hij kan niet ineens in een korte broek verschijnen. Ook de veiligheid is een belangrijk punt. Bij sommige beroepen zijn dichte schoenen wel noodzakelijk. Een hoefsmid bijvoorbeeld, of iemand die in een fabriek met gevaarlijke machines werkt, zij kunnen in verband met veiligheidsmaatregelen geen open schoenen aan trekken.

Kleine aanpassingen maken het verschil

Nu is het wel zo dat kleine aanpassingen al voor veel verlichting kunnen zorgen. In een horeca bedrijf kunnen goede slippers bijvoorbeeld al een verbetering zijn, Schuurman schoenen bijvoorbeeld verkoopt veel geschikte paren. Bedrijven waarbij het mogelijk is kunnen bijvoorbeeld terecht voor zowel dames als Heren slippers. Ook zou je als werkgever zijnde kunnen nadenken over een driekwartbroek in plaats van een lange broek. Werkblouses zijn ook te vervangen door werkpolo’s. Zo zijn er nog veel meer kleine aanpassingen te verzinnen. Alles bij elkaar opgeteld maakt het voor de gemiddelde werknemer toch een stuk aangenamer.

Het aanpassen van alleen de kleding is niet genoeg

Mochten die tropische temperaturen in Nederland eens voorkomen, dan is alleen het aanpassen van de werkkleding niet genoeg. Je moet ook rekening houden met andere aanpassingen. Zorg er in ieder geval te allen tijde voor dat er genoeg water beschikbaar is voor het gehele personeel, en dat dat daarnaast ook voldoende wordt gedronken. Genoeg pauzes zijn ook heel belangrijk, en als de temperaturen helemaal de spuigaten uitlopen, is het aan te raden om kortere diensten te houden. Mocht er veel in de buitenlucht gewerkt worden, bied dan zonnebrandcrème aan. Als alle bovenstaande tips worden opgevolgd, is een werkdagje in de tropische hitte prima vol te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here