Home Blogs Wat is een goed merk IP camera?

Wat is een goed merk IP camera?

2876
DELEN
IP Camera

Steeds meer mensen kiezen voor een IP camera in huis. Dankzij draadloze technologie is het eenvoudiger dan ooit om je huis te bewaken met een camera. De beelden worden draadloos online gezet, met de meegeleverde IP camera app kun je zelfs buiten de woning via een smartphone of PC de beelden bekijken. Wat is een goed merk IP camera, en waar moet je op letten bij de aanschaf van een beveiligingscamera? Een top 5 in dit artikel.

Waar moet je op letten bij de keuze van een goede IP camera?

Er zijn veel verschillende merken en modellen IP camera’s op de markt, naast het verschil in kwaliteit zijn het vooral de afwijkende specificaties en functies waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele kenmerken waar je zeker op moet letten bij de aanschaf van een IP camera:

  • De beeldkwaliteit: Hoe hoger de resolutie, hoe scherper de beelden. Een beeldresolutie van 1280×720 (HD Ready) is eigenlijk het minimum, 1920×1080 (Full HD) is nog beter. Met digitale zoom kun je achteraf meer detail naar voren halen.
  • De software: Je bent geneigd naar de camera en de technische specificaties te kijken, toch kan de IP camera app minstens zo belangrijk zijn. Is de besturing gebruiksvriendelijk, werkt de app op jouw favoriete besturingssysteem (Android of iOS) en kun je de camera eventueel koppelen aan een huisautomatiseringssysteem?
  • Binnen / buiten: Er zijn IP camera’s voor gebruik binnen en buiten, kies een model dat geschikt is voor de ruimte waar je deze gaat gebruiken. Denk aan bestendigheid tegen vocht en temperatuur.
  • Stroomvoorziening: Er zijn IP camera’s die werken op het lichtnet, sommige werken op batterijen en er zijn hybride camera’s met een backup accu wanneer de stroom mocht uitvallen. Wanneer je geen kabels kunt trekken kan een camera op batterijen handig zijn, let wel op de maximale gebruiksduur.
  • Privacy: Beveiliging in huis is prachtig, maar wanneer je thuis bent en de camera staat in de woonkamer is het niet altijd prettig om het oog van de camera in je rug te voelen. Er zijn modellen die je niet alleen met de software maar ook met een klepje kunt uitschakelen.

Top 5 IP camera’s

Omdat andere mensen ook andere wensen hebben is onze ranglijst in alfabetische volgorde ingedeeld. Daarmee is er wat ons betreft geen “beste” camera, kies zelf de beste IP camera voor jouw situatie.

1. Arlo

Arlo maakt beveiligingscamera’s voor zowel persoonlijk als professioneel gebruik. Het betreft een tak van het computerbedrijf Netgear.

Arlo PRO Duo Pack

We hebben de camera uit het aanbod van Arlo gekozen omdat het een set is van twee draadloze camera’s die gevoed worden met batterijen. Daarmee is het een compleet draadloze oplossing waarmee je de belangrijkste plekken in huis in de gaten kunt houden.

2. Eminent

Eminent is gespecialiseerd in de ontwikkeling van beveiligingscamera’s, alarmsystemen en mediaspelers. Daarmee leveren ze complete systemen voor beveiliging in huis.

Eminent EM6355

Dit is een IP camera voor gebruik in de tuin, je kunt de beelden direct bekijken via de app, of sla ze op met de SD kaart in de camera. Een interessant kenmerk is de stroomvoorziening via een netwerkkabel, er is dus geen stopcontact vereist wat voor buitengebruik ideaal is.

3. Foscam

Foscam is een afkorting van Focus Camera. Daarmee is het direct duidelijk dat de focus op camera’s ligt. Dit beperkt het productassortiment, maar het is wel duidelijk voor de klant.

Foscam C1 Zwart

Deze camera voor gebruik binnen heeft een grote kijkhoek waarmee je zelfs in een kleine ruimte zoals een slaapkamer of studentenkamer een groot oppervlak in de gaten kunt houden. Deze camera kan ook in het donker filmen dankzij de Infrarood optie, dat is niet standaard in deze prijsklasse.

4. Nest

Nest is begonnen als een bedrijf dat slimme thermostaten maakt, later zijn er meer producten verschenen. De oprichters komen van Apple, wat je terugziet in het design, tegenwoordig is Nest in handen van Google.

Nest Cam Indoor

Gebruiksgemak is het grote pluspunt van deze Nest IP camera, je hebt geen uitgebreide technische kennis nodig om deze beveiligingscamera te installeren. Je kunt live meekijken via de app, of kijk beelden terug via de cloud. Als je op een eenvoudige wijze jouw woning in de gaten wilt houden kan de Nest voor jou de beste keuze zijn.

5. Somfy

Dit bedrijf staat vooral bekend om de automatische deuropeners en automatische rolgordijnen. Daarnaast hebben ze ook een succesvolle lijn producten ontwikkeld voor persoonlijke beveiliging in huis.

Somfy One Alarmsysteem

Hoewel de verschillende Somfy IP camera’s allemaal unieke kenmerken bezitten, hebben we de One gekozen omdat het bijzondere uiterlijk in 2017 de Design Award heeft gewonnen. Er zit een bewegingsmelder ingebouwd evenals een geluidsalarm, sirene en een speciale privacy functie. Somfy producten werken ook netjes samen met Alexa (Amazon), Nest en IFTTT.

Dit zijn onze vijf favoriete merken IP camera die zichzelf reeds hebben bewezen in de markt. Ga uit vanuit jouw voorkeuren en eisen, en zoek daar de juiste camera bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here