Home Blogs Wat is belangrijk bij het beveiligen van bedrijfsinformatie?

Wat is belangrijk bij het beveiligen van bedrijfsinformatie?

315
DELEN
3 verschillende sloten om jouw bedrijf mee te beveiligen

Bedrijfsinformatie mag niet uitlekken. Informatie over het bedrijf, de klant en persoonsgegevens zijn gevoelige informatie die niet zomaar op straat mag komen. In dat opzicht is het dus ook logisch dat je er alles aan doet om cybercriminelen buiten de deur te houden. Het beveiligen van je systemen is dan ook een belangrijke stap. Daarnaast doe je er ook goed aan om enkele andere zaken goed op orde te krijgen. Bewustwording onder de medewerkers speelt daarbij een belangrijke rol.

Bewust worden van de gevaren

Een belangrijke factor in het veilig houden van bedrijfsinformatie is de bewustwording van de gevaren onder de medewerkers. Dit wordt ook wel security awareness genoemd. Het gaat erom dat iedereen begrijpt wat ervoor nodig is om veilig te werken in een digitale omgeving, thuis of op kantoor. Vaak is het zo dat medewerkers minder goed op de hoogte zijn dan je denkt. Dan is het dus een goed idee om hier meer aandacht aan te besteden.

Een goede manier waarop je dit kan doen is door professionals in te schakelen. Door samen met de experts te kijken naar de  kwetsbaarheden binnen je organisatie, kun je je medewerkers gericht trainen op hun zwakheden. Zo worden medewerkers zich bewust van zaken waar ze eerder niet aan dachten.

De juiste tools

Natuurlijk is het fijn wanneer iedereen binnen de onderneming zich bewust is van de gevaren. Het werkt echter nog veel beter wanneer de onderneming er op ingericht is om bedreigingen tegen te gaan. Het gebruiken van de juiste tools voor digitale veiligheid en bescherming van gevoelige informatie is dus essentieel. Ook deze tools vind je bij een specialist als Awaretrain.

Up-to-date houden van de middelen

Is alles geïnstalleerd? Dan denk je misschien dat je de zaken voor elkaar hebt. Niets is echter minder waar. De ontwikkelingen op gebied van cyberdreigingen zoals phishing gaan hartstikke snel. . Dat betekent dat het up-to-date houden van de kennis van groot belang is. Daarmee kan je namelijk het verschil maken. Door altijd de laatste kennis en technieken te gebruiken is de kans op veiligheid het grootst.

Niet proberen te besparen

Het is ook belangrijk om zaken als security en privacy serieus te nemen. Het zijn dus geen zaken waarop je bespaart. Het is juist van het grootste belang om alles te optimaliseren. Zoals je dat ook op andere vlakken van het zakendoen doet. Je kan er dan zeker van zijn dat je ook echt het beste uit je mogelijkheden kan halen. Dit maakt de kans dat je goed beveiligd bent en dat medewerkers ook bewust met deze zaken omgaan het grootst. Zo blijft de informatie altijd veilig.