DELEN

Hoewel ondernemen als zzp’er veel vrijheid biedt, zijn er natuurlijk ook een aantal belangrijke nadelen die aan deze vorm van arbeid kleven. Denk bijvoorbeeld aan de moeilijkheid om een hypotheek voor zzp te vinden. Aan de hand van een aantal belangrijke stappen is er echter wel het één en ander mogelijk. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om te weten wat deze stappen zijn. Wat heb je allemaal nodig om als zzp’er in aanmerking te komen voor een hypotheek?

Stabiliteit

Waar je als eerste aan moet voldoen als ZZP’er, is een bepaalde mate van stabiliteit. Niets is zo belangrijk als het kunnen bewijzen dat jouw kleine onderneming ook echt levensvatbaar is. Je kunt dat doen door de boekjaren te tonen aan de bank. Wanneer daar over de drie meest recente jaren een stijgende lijn in te zien is en je bovendien aan een bepaalde grens voldoet, dan zal dit een flinke stap in de goede richting zijn als het gaat om het krijgen van een hypotheek en het leenbedrag van deze hypotheek.

Omzet en winst

Uit de boekjaren gaat de hypotheekverstrekker in eerste instantie de winst en de omzet filteren. Deze zijn van belang voor de hoogte van de hypotheek die je kan krijgen. Hoe langer je actief bent, hoe beter je kansen worden. Dat komt onder andere doordat de rekensommen die gemaakt worden deels worden uitgerekend aan de hand van dalende percentages. De gemiddelde winst van de laatste drie jaren is bijvoorbeeld belangrijk. Naar mate je lange bezig bent kan dit dus steeds voordeliger uitpakken. Het kan echter ook een reden zijn om juist een hypotheek te weigeren.

Inkomen uit ander werk

Het is goed mogelijk dat je ook inkomen uit ander werk hebt, of dat je nog maar kort als ZZP’er actief bent. In zulke gevallen worden al deze inkomstenstromen ook meegerekend bij de berekening van je mogelijkheden. Het gaat dan echter niet om boekjaren, maar om kalenderjaren. Het kan soms dus verstandig zijn om juist heel snel nadat je zelfstandig ondernemer bent geworden al direct voor een hypotheek te gaan. Zeker ook wanneer je hiervoor de juiste aanbieder kiest die je helpt door goede begeleiding. Dit kan veel voordeel opleveren.

Mogelijkheden bekijken

Aan de hand van de kennis die je nu hebt kan je direct beginnen met het onderzoeken van de mogelijkheden. Wie slim is laat namelijk zijn keuze vooral ook afhangen van wat de verschillende aanbieders aan mogelijkheden hebben. Wat wel vaak blijkt is dat dan juist de aanbieders van hypotheken die gespecialiseerd zijn in het werken met zelfstandigen dan ook echt het beste aanbod hebben. Zo wordt het voor iedereen dus mogelijk om een hypotheek af te sluiten voor het huis van zijn of haar dromen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here