Home Blogs Door de warmte en droogte stijgen de energieprijzen in de zomer

Door de warmte en droogte stijgen de energieprijzen in de zomer

1433
DELEN
Energie vergelijken 2

De zomer brengt vaak heerlijk weer met zich mee maar in deze periode stijgen ook de energiekosten. Dit heeft te maken met de warmte en droogte. Dit is een verwachting dat is uitgesproken door Nuon.

Energiekosten voor elektriciteit en gas

Voorspellingen worden uitgesproken over de stijgingen van de energiekosten voor elektriciteit en gas. Veel mensen zullen zich afvragen waar dit nou precies mee te maken heeft. Normaal is de temperatuur in de zomer van Nederland erg aangenaam met gemiddelde temperaturen die rond de 20 tot 22 graden liggen. Maar echte uitschieters in de temperaturen zijn natuurlijk ook te behalen. Deze uitschieters komen voornamelijk voor in de maanden juni tot en met september waarbij er dagen zijn waarin het kwik kan stijgen tot wel 25 tot 30 graden. In dit soort dagen zullen de energiekosten vooral stijgen.

De behoefte aan verkoeling

Zodra de hoge temperaturen worden gemeten, zal de vraag naar verkoeling toenemen. Deze verkoeling kan vaak niet alleen worden gevonden in het eten van ijsjes en het drinken van liters water. Er komt ook altijd energie aan te pas. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van luchtreinigers die ervoor zorgen dat de lucht binnen in huis wordt gezuiverd. Deze apparaten hebben vaak de mogelijkheid om pollen uit de lucht weg te nemen die anders zouden kunnen leiden tot hooikoortsklachten. Veel Airco’s zullen vele uren maken tijdens de heetste dagen van de zomer. Al met al zorgt de behoefte aan verkoeling voor het gebruik van verschillende elektrische apparaten en dit zal automatisch weer leiden tot een stijging van het gemiddeld energieverbruik en daarmee ook de energiekosten.

Stijging van energiekosten door droogte

Nuon geeft ook aan dat er een stijging van de energiekosten kan worden veroorzaakt door droogte. Tijdens de warme dagen treedt er droogte op omdat er geen neerslag valt maar de zon voor de verwarming van het land zorgt. Dit is niet alleen een probleem voor Nederland maar zal ook voor problemen kunnen zorgen als de hitte blijft aanhouden in Europa. De toevoer van kolen via de binnenwateren kan bijvoorbeeld worden belemmerd en de waterkrachtinstallaties zullen moeite hebben met het opwekken van energie doordat het waterpeil in Europa te laag is.

Minder hoge kosten met een energiecontract met vaste tarieven

Als je wilt besparen op hoge energiekosten tijdens de warme dagen dan is het aan te raden om over te stappen op een energiecontract met vaste tarieven.

Via Onlineenergievergelijker.nl kan je de verschillende energieleveranciers met hun bijbehorende contracten en tarieven vergelijken en kun je gemakkelijk overstappen om kosten te besparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here