Home Tips Wanneer kun je het beste investeren in bitcoin?

Wanneer kun je het beste investeren in bitcoin?

902
DELEN
Wanneer kun je het beste investeren in bitcoin

Als je een ondernemersgeest hebt, gaat dit vaak verder dan alleen het opzetten van je eigen bedrijf. Zeker als je een lekkere winst maakt, kan beleggen heel interessant zijn. Beleggen is eigenlijk een soort ondernemen, omdat je risico’s moet nemen en bepaalde middelen moet hebben om ermee te beginnen. Als dit je aanspreekt, is bitcoin zeker het overwegen waard. De munt groeide het afgelopen decennium uit tot een waar fenomeen. Maar wat is nu het juiste moment om cryptovaluta te kopen?

Stel notificaties in

Via verschilllende platforms kun je meldingen instellen wanneer de koers zich boven of onder een bepaalde waarde bevindt. Volgens dit artikel over crypto kansen kun je via het handelsplatform Tradingview meldingen in je browser configureren. De platforms eToro en Coinbase zouden nog krachtiger zijn en kunnen de notificaties direct naar je smartphone verzenden. De auteur van het artikel waarschuwt wel dat het analyseren van deze meldingen enige ervaring vereist.

Houd de trends in de gaten

In de media verschijnen wel eens verhalen van mensen die in een vroeg stadium een klein bedrag in bitcoin investeerden en nu miljonair zijn. Erik Finman bijvoorbeeld. Zoals wordt beschreven in dit artikel, investeerde de Duitser op 12-jarige leeftijd de 1000 dollar die hij van zijn oma kreeg in bitcoin. Dit was jaren laten honderd keer zoveel waard. Finman werd uiteindelijk de jongste bitcoinmiljonair ter wereld. Een financieel sprookje, maar het schept wel enigszins onrealistische verwachtingen voor mensen die bitcoin willen kopen. Een enorm rendement behalen is vooral weggelegd voor vroege investeerders.

Loont het nog wel om in te stappen? In dit stuk zegt een expert van wel, omdat je als Nederlander al voorsprong hebt op veel andere plekken op de planeet, simpelweg omdat iedereen toegang tot het internet heeft. Als je er echter op dit moment mee begint, is de kans niet erg groot dat je multimiljonair wordt door er simpelweg een bedrag in te stoppen. Het vergt het net wat meer tijd en moeite. Dit doe je bijvoorbeeld door op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de cryptomunt, via social media, nieuwswebsites en Reddit. Lees je allereerst goed in over bitcoin. De kunst is om te identificeren welke factoren invloed hebben op de koers en deze in de gaten te houden. Positief of negatief nieuws rondom bitcoin vertaalt zich vaak sterk door tot de waarde van de munt.

Mocht je het leuk blijken te vinden om je fanatiek bezig te houden met cryptovaluta, verdiep je dan meteen in andere cryptomunten. Hoewel bitcoin nog steeds met stipt op nummer één staat, zijn andere cryptomunten in opkomst.

Bitcoin kopen en verkopen

Laag kopen en hoog verkopen

In principe is het idee achter cryptovaluta om het laag te kopen en hoog te verkopen. Veel mensen zijn echter huiverig om cryptovaluta te kopen op het moment dat het laag staat, terwijl dat juist het instapmoment is. En laat je zodra je cryptomunten hebt gekocht niet afschrikken door lage koersen. Bitcoin kent net als aandelen piek- en dalmomenten. Probeer op zo’n moment niet in de paniek te raken. Als je de munten op een gunstige tijd wilt verkopen, heb je over het algemeen een lange adem nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here