Home Blogs Waarom worden chauffeursdiensten door een privé chauffeur steeds toegankelijker?

Waarom worden chauffeursdiensten door een privé chauffeur steeds toegankelijker?

2706
DELEN
Privéchauffeur

Wanneer iemand een privéchauffeur heeft denk je al gauw aan een bekende artiest of een persoon met een belangrijke functie. Niets is minder waar! Tegenwoordig kan iedereen voordelig een privéchauffeur inhuren en het heeft nog erg veel voordelen ook.
Onderstaand een aantal belangrijke redenen waarom de inzet van deze chauffeursdiensten tegenwoordig veel toegankelijker zijn geworden.

Getrainde student wordt privéchauffeur

Sinds een aantal jaren zijn er verschillende chauffeursbedrijven waar ook studenten van hoge scholen en universiteiten worden aangenomen om tijdens hun studie als chauffeur aan het werk te gaan. Natuurlijk kunnen ze niet zomaar aan de slag gaan als studentchauffeur maar moeten ze eerst een uitgebreid sollicitatietraject voltooien met bijbehorende rijtest.
De inzet van een getrainde student als chauffeur zorgt ervoor dat deze bedrijven een chauffeur kunnen aanbieden tegen zeer lage tarieven voor een goede kwaliteit.

De chauffeur rijdt in de auto van de klant

Er is nog een andere belangrijke reden waarom bedrijven deze chauffeursdiensten voordelig kunnen aanbieden. Er wordt namelijk niet gereden in een (gehuurde) auto van het bedrijf, maar de chauffeur rijdt deze keer in de auto van de klant. Als extra service bieden veel bedrijven hier een extra verzekering bij aan waardoor de eigenaar van de auto zich geen zorgen hoeft te maken indien er schade wordt veroorzaakt door een van de chauffeurs. Het zou toch zonde zijn als dit ten koste gaan van de schadevrije jaren.

Op het moment dat de chauffeur de klant door heel Nederland rijdt voor verschillende afspraken, kan er op de achterbank worden doorgewerkt of uitgerust. Op deze manier komt iedereen goed voorbereid en ontspannen op locatie aan. Eventuele werkuren kunnen worden doorbelast en hoeft men niet in de avonduren nog in te halen. Dit maakt de inzet van een chauffeur rendabel voor personen die voor werk veel op de weg zitten.

Geblesseerd? Vraag de verzekering en wees toch mobiel

Is het wegens medische redenen niet toegestaan om zelf auto te rijden en wordt het dus ook heel erg lastig om te werken of om aan andere verplichtingen te voldoen? Verdiep je dan eens in de inzet van een studentchauffeur en vraag dit na bij je verzekeringsmaatschappij. Tegenwoordig zijn er veel partijen die dit vergoeden, het is namelijk voor alle partijen van belang dat jij gewoon weer mobiel bent en (gedeeltelijk) aan het werk gaat. Twijfel je of je wel auto mag rijden? Kijk dan op de site van het CBR.

Werkt jouw verzekeringsmaatschappij of die van jouw werkgever hier niet aan mee? Vraag het dan na bij een van de landelijke chauffeursbedrijven, vaak hebben zij een samenwerking met een grote partij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here