Home Tips Waarom kiezen voor veel glas in je bedrijfspand?

Waarom kiezen voor veel glas in je bedrijfspand?

191
DELEN
Waarom kiezen voor veel glas in je bedrijfspand

Als ondernemer is het belangrijk om aandacht te besteden aan de uitstraling van je bedrijfspand. Niet alleen bepaalt dit hoe klanten en partners je bedrijf zien, maar ook hoe werknemers zich voelen op de werkplek. Een factor die hierbij een rol kan spelen maar tegelijkertijd ook nog wel eens over het hoofd wordt gezien, is de hoeveelheid glas in het gebouw. Veel glas in je bedrijfspand kan een slimme keuze zijn. Dankzij de mogelijkheid tot het laten maken van glas op maat kun je het ook nog eens overal toepassen waar je het zou willen en is het bij schade ook snel weer gerepareerd. We bespreken de voordelen van veel glas in je bedrijfspand.

Open sfeer

Allereerst creëert veel glas in je bedrijfspand een open en transparante sfeer. Door gebruik te maken van grote ramen of glazen gevels wordt het pand veel lichter en ruimtelijker. Dit zorgt ervoor dat bezoekers en werknemers zich direct welkom voelen en dat het pand een moderne uitstraling heeft. Bovendien draagt de openheid bij aan een gevoel van verbondenheid tussen medewerkers en afdelingen, wat de samenwerking en communicatie binnen het bedrijf kan bevorderen.

Prestaties verbeteren

Een ander voordeel van veel glas is dat het de productiviteit en het welzijn van werknemers kan verhogen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat blootstelling aan natuurlijk licht de prestaties van werknemers verbetert en bijdraagt aan hun fysieke en mentale gezondheid. Zo heeft men ook minder het gevoel binnen opgesloten te zitten. Daarnaast kan veel glas in combinatie met de juiste zonwering en ventilatie bijdragen aan een aangenaam binnenklimaat, wat de productiviteit en het welzijn van medewerkers verder kan verbeteren.

Transparante bedrijfsvoering

Transparante bedrijfsvoering

Maar niet alleen werknemers hebben baat bij veel glas in je bedrijfspand, ook klanten en partners kunnen dit vaak waarderen. Een gebouw met veel glas oogt namelijk niet alleen modern en professioneel, maar kan ook zorgen voor het gevoel van transparantie in de bedrijfsvoering. Dit kan mogelijk het vertrouwen van klanten vergroten en de kans op een succesvolle samenwerking verhogen. Daarnaast kan veel glas bijdragen ook aan de branding van je bedrijf, omdat het kan dienen als een opvallend visitekaartje voor passanten.

Potentiële energiebesparingen

Tot slot kan veel glas bijdragen ook nog aan duurzaamheid en energiebesparing. Door gebruik te maken van glas met goede isolatie-eigenschappen kan warmteverlies worden voorkomen, wat leidt tot een lager energieverbruik en lagere energiekosten. Bovendien kan veel glas bijdragen aan het verminderen van het gebruik van kunstlicht, wat zorgt voor verdere energiebesparing. Door te kiezen voor energiezuinige beglazing en goede zonwering kan het pand ook in de zomer koel worden gehouden, waardoor het gebruik van airconditioning kan worden verminderd. Doe je dit niet, dan kan het juist erg warm worden als de zon erop staat, dus het is wel belangrijk om hier goed over na te denken.

Er zitten natuurlijk niet alleen maar voordelen aan veel glas in je bedrijfspand. Glas is bijvoorbeeld nu eenmaal minder goed in het dempen van geluid dan steen. Dat betekent dat veel glas voor een hogere geluidsbelasting kan zorgen. Dan moet je mogelijk weer extra maatregelen treffen om geluid te dempen om een prettige werkomgeving te creëren. Voor alles bestaat echter een oplossing, dus laat je er niet door weerhouden om voor die open en transparante sfeer te kiezen.