Home Blogs Waarom iedere ondernemer zou moeten sporten als ontspanning

Waarom iedere ondernemer zou moeten sporten als ontspanning

1703
DELEN
Fietsen

Als ondernemer is het belangrijk om fit te zijn, zowel fysiek als mentaal. Dagelijks moet je je voor 200% inzetten om je bedrijf een succes te maken. Als je je dan futloos voelt of je hoofd stroomt over van de stress, zal dit effect hebben op jouw onderneming. Het is dus belangrijk om op tijd genoeg ontspanning te nemen. Een eenvoudige manier om te ontspannen is door te fietsen. Lees hier waarom iedere ondernemer zou moeten sporten ter ontspanning.

Fietsen brengt vele voordelen met zich mee. Fietsen verkwikt je gedachten en maakt je lichaam en geest lichter dan ooit. Er zijn een heleboel manieren om jezelf te ontspannen, dus waarom zou je voor fietsen kiezen?

Fietsen werkt ontspannend

Het leven van een ondernemer kan erg druk zijn, zowel in de agenda als in je hoofd. Na een lange werkdag is het heerlijk om met een bord eten op de bank te ploffen en naar een paar uur en nog even wat e-mailtjes weg te hebben gewerkt, te gaan slapen. Maar echte ontspanning heb je dan niet. Probeer eens om dagelijks 15 minuten te fietsen. Het is maar een kwartiertje en het brengt je enorm veel. Je kunt bijvoorbeeld op de fiets naar kantoor, zo ben je lekker in de buitenlucht en ontloop je de drukke spits en volle parkeergarages. Door even een stukje te fietsen neem je echt even tijd voor jezelf. Daarnaast is fietsen goed voor de fysieke lichaam. Tijdens het fietsen train je vrijwel iedere spier in je lichaam en je verliest direct overtollig vet. En door de toevoer van frisse lucht worden de longen goed verschoond en wordt je gehele lichaam met verse zuurstof gevuld. Dit veroorzaakt een betere doorbloeding in de hersenen wat van jou een kalmere en stressvrije ondernemer maakt.

Mountainbiken

Je kunt dus dagelijks een ontspannen stukje fietsen, maar je kunt het ook wat fanatieker aanpakken door bijvoorbeeld te gaan mountainbiken. Met een mountainbike maak je makkelijker een flinke fietstocht. Tijdens zo’n lange rit ontspant de geest. Stel dat je een vreselijke dag hebt gehad, er ging van alles verkeerd en je komt enorm geïrriteerd thuis. Door dan even een flinke mountainbike rit te rijden ontspan je direct. Door het fysieke werk dat je moet leveren op je fiets verdwijnt alle stress. Door een paar keer in de week een flinke mountainbiketocht te maken creëer je van jezelf een betere ondernemer en zo een succesvollere onderneming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here