Home Tips Waarom het handig is om je medewerkers te volgen

Waarom het handig is om je medewerkers te volgen

712
DELEN
Waarom het handig is om je medewerkers te volgen

Je medewerkers via GPS de hele dag volgen. Dat klinkt misschien erg Big Brother-achtig, en misschien zijn medewerkers er ook niet direct enthousiast over als zij er voor het eerst over horen. Toch is het iets dat bij medewerkers die een groot deel van de dag onderweg zijn meer en meer de gewoonste zaak van de wereld. Het kan namelijk grote voordelen opleveren om altijd precies te weten waar ieder voertuig zich bevindt, en welke routes ermee worden afgelegd.

Handig voor de Belastingdienst

Het bijhouden van een kilometerregistratie is voor bijna niemand het favoriete karweitje. Gelukkig kan dit tegenwoordig voor een heel groot deel automatisch gebeuren. Daarvoor is het uiteraard wel belangrijk dat precies wordt geregistreerd welke bewegingen een voertuig maakt, welke kilometers zakelijk worden afgelegd en welke privé en wie een voertuig bestuurt. Dit kan met een goed volgsysteem voor een heel groot deel automatisch gebeuren. De medewerkers hebben er een stuk minder werk aan, terwijl het de werkgever naast een perfecte registratie ook veel andere informatie oplevert die het werk efficiënter kan maken.

Hoe laat staat u voor de deur?

Zeker bij bedrijven die bij klanten aan de deur of over de vloer komen, is het prettig als altijd duidelijk is op welke tijd zij iemand kunnen verwachten. Consumenten zijn gewend en eraan gehecht een duidelijk tijdvak te ontvangen als het gaat om bijvoorbeeld het in ontvangst nemen van een pakketje of het verwelkomen van een monteur. Via het track en trace systeem van het voertuig kan hier steeds een actuele planning van worden gemaakt. Er is altijd op een centrale plek inzichtelijk waar iedere medewerker zich bevindt, en waar deze naar onderweg is.

Waar zijn mijn medewerkers?

Waar zijn mijn medewerkers

Voor een bedrijf is het altijd prettig om te weten waar de medewerkers zich bevinden. Zo kan er, indien nodig, snel worden ingespeeld op actuele gebeurtenissen. Monteurs hoeven niet vooraf voor de hele dag te worden ingepland, maar kunnen op basis van waar zij en hun collega’s zich bevinden steeds naar een nieuwe klus worden gestuurd. Door gebruik te maken van actuele locaties en steeds in kaart te hebben wie er net bij een klant is aangekomen en wie er juist net klaar is, kan er steeds voor worden gezorgd dat er voor de snelste en meest efficiënte oplossing wordt gekozen. Daarnaast kan het ook prettig zijn voor een werkgever om op deze manier het werk van medewerkers beter te kunnen monitoren. Als mensen zich altijd onderweg bevinden, is er niet altijd zicht op het tempo waarmee iemand werkt, of het aantal pauzes dat wordt genoten. Via een goed systeem wordt data verzameld die hierover een eerste indruk geeft, waarna er natuurlijk altijd via een persoonlijk gesprek verder over kan worden gepraat. Want al zegt GPS-data heel veel, de kwaliteit van het geleverde werk valt er niet uit af te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here