Home Blogs Waarom een kantoor in je tuin zo’n goed idee is

Waarom een kantoor in je tuin zo’n goed idee is

818
DELEN
Waarom een kantoor in je tuin zo’n goed idee is

Steeds meer mensen werken vanuit huis of zijn zelfstandig ondernemer. En dan heb je natuurlijk behoefte aan een rustige werkplek waar je relaxed en ongestoord kunt werken. In je huis is het echter lang niet altijd rustig, zeker wanneer er ook andere gezinsleden aanwezig zijn. Om die reden is de tuin een ideale plek voor je kantoor. Je zit er heerlijk rustig en geniet bovendien van een fenomenaal uitzicht op je tuin. Helemaal zen dus en de perfecte plek om op goede ideeën te komen. Daarom zien we anno 2020 steeds vaker zo’n logeerruimte annex speelplek en kantoor in de tuin. In deze blog lees je alles over de mogelijkheden van een kantoor in je tuin.

Multifunctioneel tuinhuis

Zeer trendy in deze tijd is om een multifunctioneel tuinhuis in te richten. Doordeweeks gebruik je deze als werkplek annex kantoor. In het weekend kunnen er gasten logeren of kunnen de kinderen deze gebruiken als speelplek. Ideaal, want zo is het in huis even rustig en kun je toch toezicht houden op de kids. In dit geval wordt er vaak gekozen voor een tuinhuis met schuifdeuren, kitchenette, douche, slaapbank en bureau. In een schuifkast langs de wand kun je eventueel het kinderspeelgoed plaatsen. Zo maak je echt optimaal gebruik van je tuinhuis!

Schuur verbouwen

Veel woonhuizen hebben aan de voor- of achterzijde een schuur of berging. Met wat simpele aanpassingen kun je deze perfect inrichten als kantoor. En soms kun je hem ook nog via een gang verbinden met je woonhuis. Ideaal, want zo hoef je niet naar buiten wanneer je gaat werken. De kosten vallen vaak reuze mee. Ook kun je deze meefinancieren in je hypotheek. Belangrijk is om de muren en het dak goed te isoleren. Zorg ook voor voldoende daglicht via een lichtkoepel of raam. Plaats je er dure apparatuur? Denk dan ook aan goede beveiliging.

Prefab tuinhuis

Wanneer je geen schuur in je tuin hebt, dan is een prefab tuinhuis de perfecte oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een houten tuinhuis of kant-en-klare container. Deze zijn al te koop voor een bedrag onder de 5.000 euro. Je moet ze zelf wel in elkaar zetten natuurlijk.  Check daarbij de dikte van de muren en de wijze van isolatie.

Ben je niet handig? Dan kun je ook een compleet kant-en-klaar prefab tuinhuis kopen. De kosten liggen dan vaak wel iets hoger. Kies een model met een mooi groot panoramaraam zodat je geniet van het uitzicht op je tuin. Ook kun je deze in de zomer op een warme dag lekker open zetten. Plaats ook een houten vlonderterras aan de voorzijde zodat je lekker in de zon een kopje koffie kunt drinken.

De voorbereidingen

Voordat je je tuinhuis gaat bouwen is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Ook moet de bodem voorbewerkt worden en een fundament geplaatst worden. Daar kun je straks het tuinhuis op plaatsen. Denk ook goed na over de locatie, zon en schaduw en bijvoorbeeld geluidsoverlast.

Vervolgens graaf je eerste de grond af en er moet zand geplaatst worden.  Eventueel kun je dit ook uitbesteden aan een hoveniersbedrijf. Ook het plaatsen van kunstgras is een goed idee. Daarmee voorkom je modder en nattigheid op de route naar je kantoor. Voordat je het fundament plaatst, moet de grond goed geëgaliseerd worden. Vervolgens kan er een fundament van beton geplaatst worden in de juiste afmetingen. Denk daarbij ook aan het plaatsen van kabels, riool en verwarmingsbuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here