Home HR Waarom een goed personeelssysteem juist nu belangrijk is

Waarom een goed personeelssysteem juist nu belangrijk is

1373
DELEN
Waarom een goed personeelssysteem juist nu belangrijk is.

De wereld om ons heen verandert. Vroeger kwam een personeelslid aan op het werk en keek hij op het prikbord waar die aan de slag moest gaan. Aan het einde van de dag werd er afgetekend zodat de uren konden worden geregistreerd. Langzamerhand zijn wij steeds meer digitaal gaan werken. Tegenwoordig is de personeelsplanning en de urenregistratie eenvoudig te bedienen vanuit een geoptimaliseerd dashboard.

Eenvoudig inplannen

Planning software

Planningen worden van tevoren gemaakt. Dit kan voor een maand, een week of een dag zijn. Hoe u het ook regelt, het is prettig als u alles heel eenvoudig kunt invoeren doormiddel van een speciale personeelsplanning software. Hiermee kunt u eenvoudig namen selecteren en die toewijzen aan een of meerdere taken. Mochten er onverwachts nog enkele taken bijkomen, dan kunt u deze met slechts een paar klikken toewijzen aan de medewerkers.

Door de aanwezige kennis weet u waarschijnlijk wel hoeveel tijd een bepaalde klus in beslag neemt. Om die reden kunt u ook eenvoudig uren toekennen aan een opdracht. Zo zien medewerkers meteen hoe zij de dag moeten inplannen. Daarna kan het personeel eenvoudig aangeven hoeveel tijd zij hier daadwerkelijk mee aan de slag zijn geweest. Daarover leest u hieronder meer.

App ontwikkeling

Wanneer u het hele pakket aanschaft, zorgt u er ook voor dat het personeel eenvoudig een urenregistratie app kan downloaden. Allereerst kunnen zij hierin de dag of week planning bekijken. Dit is afhankelijk van hoe u het geregeld wilt hebben. Mocht er op het laatste moment een wijziging zijn, dan krijgen zij dit direct door via de urenregistratie app. Daarnaast kunnen zij eenvoudig aangeven hoeveel tijd het hun heeft gekost om de werkzaamheden uit te voeren.

Goed overzicht

Het komt regelmatig voor bij een bedrijf dat er gewerkt moet worden aan een groot project. De projectplanning software zorgt ervoor dat u eenvoudig personeel taken kan geven. Door hier een urenregistratie voor het personeel neer te zetten, heeft u van tevoren een overzicht hoeveel kosten u kwijt bent aan het salaris van alle werknemers. Op die manier kunt u de klant een beter inzicht geven in de kosten van het project.

Daarnaast is het hele systeem overzichtelijk gemaakt zodat u zo effectief mogelijk bent bij het inplannen. Het scheelt u een heleboel tijd die u dan weer aan andere zaken kunt besteden.

Toch komt het regelmatig voor dat er iemand uitvalt. Dit kan komen door ziekte of andere onverwachte omstandigheden. Het is in dat geval prettig als u dit snel kunt oplossen. Met de moderne software heeft u dit binnen enkele seconden geregeld. U geeft iemand ander de openstaande werkzaamheden.

Is dit handig voor mijn bedrijf?

Natuurlijk kunt u ook het programma Excel gebruiken. Het nadeel hiervan is dat niet meer overzichtelijk wordt, wanneer u veel mensen in dienst heeft. Mocht u twijfels hebben, kijk dan eens of het mogelijk is om een proefperiode te nemen. Zo komt u erachter of het wat voor uw bedrijf is en of het toegevoegde waarde heeft voor u.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here