Home Beurzen Waarom Cardano en Ripple interessante crypto alternatieven zijn

Waarom Cardano en Ripple interessante crypto alternatieven zijn

594
DELEN
Waarom Cardano en Ripple interessante crypto alternatieven zijn

Ben je geïnteresseerd in het handelen of beleggen in cryptocurrency en baal je er eigenlijk van dat je eigenlijk niet eerder op de “Bitcoin- of Ethereum boot” bent ingestapt? Dan is het zeker goed om jezelf te realiseren dat Cardano en Ripple twee zeer interessante crypto alternatieven zijn. Waarom dit zo is lees je in dit blog. Het is immers tijd voor een kennismaking.

Het succes van Ripple

Ripple heeft een behoorlijk vaste positie verworven in de top vijf van crypto projecten met de hoogste market cap. Je kunt Ripple dus vrij succesvol te noemen. Het is goed om direct te vermelden dat Ripple, in tegenstelling tot Bitcoin, eigenlijk geen officiële cryptovaluta is. Het is een soort betalingsprotocol dat in handen is van een bedrijf met de gelijknamige naam. Hiermee komen we direct op het verschil tussen Ripple en de Bitcoin. Deze laatstgenoemde crypto is een gedecentraliseerd netwerk. Dit wil zeggen dat het netwerk niet in handen is van één bedrijf maar in beheer zijn van de gebruikers zelf. Zoals aangegeven is dat wel het geval bij Ripple. De doelstelling van dit project is om het al bestaande betaalsysteem van financiële instellingen te verbeteren. Hierdoor willen de banken juist investeren in Ripple wat het succes van deze organisatie benadrukt.

Welke crypto past bij Ripple?

XRP is de coin van het Ripple protocol. Dit is de digitale munt die op de blockchain van Ripple gebruikt kan worden om betalingen tussen banken nog sneller te maken. Transacties via Ripple zijn razend snel, omdat ze realtime worden verrekend. Zelfs transacties naar het buitenland kunnen zo heel snel worden gedaan. Daarnaast is de Ripple goedkoop: de transacties zijn bijna gratis. Uiteraard hangt de waarde van Ripple af van de vraag/ aanbod verhouding. Dit is vooral het geval omdat deze munt uitsluitend te bemachtigen is door deze te kopen. Er zit immers een centrale organisatie achter Ripple. Een inflatie zou hierdoor bijvoorbeeld wel eens gunstig kunnen uitpakken voor de XRP waarde. Het is dus zeker interessant om de Ripple koers op de voet te volgen. 

Wat maakt Cardano een interessante cryptomunt?  

Als nummer drie van de wereld kun je Cardano niet negeren. Na Bitcoin en Ethereum is Cardano de grootste cryptomunt ter wereld. De populariteit van deze munt met het ADA token is eenvoudig te verklaren. Cardano combineert de belangrijkste voordelen van andere cryptomunten. Om je een beeld hierin te geven: De munt heeft onder andere de veilige opslagwaarde van Bitcoin, de lage transactiekosten van Litecoin en de ‘smart contracts’ van Ethereum.

Hoe ziet de Cardano structuur eruit?

De blockchain technologie van Cardano bestaat uit twee lagen. De eerste laag is gereserveerd voor alle transacties, in de tweede laag worden alle smart contacts (dus de digitale protocollen) bewaard. Deze constructie komt de snelheid van de Cardano transacties ten goede. Deze mogelijke hoeveelheid van transacties per seconde is van groot belang bij de doelstelling om van deze blockchain technologie een globaal betaalmiddel te maken. Hierin zou Cardano zelfs Ethereum wel eens kunnen overtreffen! Een ander belangrijk pluspunt van Cardano is dat het een duurzame munt is. Dit komt omdat deze munt is geproduceerd en niet wordt gecreëerd door het minen, wat veel energie kost. Juist dit maakt Cardano vele malen duurzamer dan de Bitcoin. 

Nu je het bovenstaande weet en ook nog eens realiseert hoeveel werk er in deze munt gestoken wordt (er zijn drie organisaties fulltime bezig met het ontwikkelen van het project), begrijp je ongetwijfeld waarom we adviseren om de Cardano koers nauwlettend in de gaten te houden. Cardano is duidelijk bezig om een zeer hoge standaard voor cryptocurrencies creëren.      

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here