Home Beurzen Waarom beleggen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn

Waarom beleggen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn

1903
DELEN
Beleggen

In tegenstelling tot een medewerker in loondienst, weet je als ondernemer nooit precies hoeveel je gaat verdienen in een jaar. Soms is het een wat minder jaar, maar in de sterke economie kan het ook zijn dat je een mooie winst hebt. En wat doe je met dat geld? Zet je het op een spaarrekening? De spaarrentes zijn momenteel erg laag. Niet het rendement waar je als succesvol ondernemer op zoek naar bent. Een andere optie is beleggen. Ingewikkeld? Nee hoor!

Je vermogen laten groeien

Door te beleggen wil je ervoor zorgen dat het geld dat je nu hebt, over een tijd meer waard is. Zodat je dit weer in je onderneming kunt investeren, of bijvoorbeeld alvast als reserve voor je pensioen opzij kunt zetten. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Maar het levert ook een kans op een groeiend vermogen, zonder dat je er veel voor hoeft te doen.

Het gemak van beleggen

Maar waar ga je dan in beleggen? In vastgoed, whiskey of schilderijen? Of in cryptovaluta zoals Bitcoins of andere altcoins? Of toch in bedrijven? Maar in welk bedrijf dan? En hoe weet je dat jouw geld daar goed besteed wordt? Beleggen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als veel mensen denken. Je hoeft echt niet naast je drukke werkzaamheden als ondernemer ook nog eens aandelenkoersen en het economische nieuws in te gaten te houden.

Je kunt namelijk ook beleggen in mixfondsen, bijvoorbeeld bij Centraal Beheer Beleggen. Beleggingsexperts hebben fondsen samengesteld die bestaan uit een mix van aandelen en/of obligaties van verschillende bedrijven en organisaties. Om te beleggen in een mixfonds, stort je  een bedrag op een beleggingsrekening. De experts doen vervolgens het werk voor je. Zo hoef je geen keuze te maken tussen bedrijven en niet zelf dagelijks de beurskoersen te volgen. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Een beleggingsrekening openen

Een beleggingsrekening open je in een paar stappen, waarbij je enkele keuzes moet maken. Wil je nu eenmalig een bedrag storten, of daarna ook maandelijks geld inleggen? En hoeveel risico wil je lopen? Er zijn mixfondsen met een laag risico, maar deze leveren gemiddeld minder rendement op. Bij mixfondsen met een gemiddeld hoger rendement loop je meer risico, deze fondsen zijn meer geschikt voor investeringen op de lange termijn.

Focus jij je op je onderneming, en laat je vermogen groeien met hulp van beleggingsexperts.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Centraal Beheer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here