Home Financiering Waar moet je op letten als je zakelijk wilt gaan lenen?

Waar moet je op letten als je zakelijk wilt gaan lenen?

727
DELEN

Heb je de laatste jaren flink wat geld geïnvesteerd in jouw bedrijf? Dan kan het zijn dat jouw eigen vermogen inmiddels behoorlijk geslonken is. Als je opnieuw moet investeren, is de kans groot dat je hier geen geld meer voor hebt. Om te voorkomen dat jouw bedrijf hierdoor niet meer kan groeien, sluit je een zakelijke lening af. Tegenwoordig kun je zo’n lening bij verschillende partijen afsluiten. Zo kun jij je tot een bank richten, maar ook tot een online geldverstrekker. Waar je jouw lening ook afsluit, je moet altijd op een aantal zaken letten. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor jou op een rijtje.

Hoeveel rente betaal je?

Net als bij een persoonlijke lening krijg je ook bij een zakelijke lening te maken met rente. Dankzij deze rente is het voor een geldverstrekker interessant om jou geld te lenen. Zij verdienen er dan namelijk aan. Voordat je een zakelijke lening afsluit, moet je weten dat de rente per geldverstrekker kan verschillen. Uiteraard wil je zo min mogelijk betalen voor zakelijk lenen. Vergelijk zakelijke leningen daarom altijd met elkaar. Je ziet in dat geval namelijk direct welke rente een geldverstrekker hanteert. Hierdoor betaal je nooit onnodig veel voor jouw zakelijke lening. De rente staat overigens vaak vast gedurende de looptijd. Hierdoor betaal je de gehele looptijd van de lening maandelijks hetzelfde bedrag.

Wat is de looptijd?

Als je een lening afsluit, krijg je niet alleen te maken met rente. Nee, want je moet het geleende geld ook binnen een bepaalde termijn terugbetalen. Kies je voor een zakelijke lening van New10? Dan bedraagt de maximale looptijd van de zakelijke lening 5 jaar. Om jouw schuld af te lossen, betaal je maandelijks een gedeelte terug. Hoeveel je betaalt, wordt vaak bepaald bij het afsluiten van de lening. Betaal je iedere maand keurig? Dan los je de lening zonder problemen binnen de looptijd af.

Waar sluit je de lening af?

Eerder in deze tekst haalden we al aan dat je tegenwoordig bij verschillende partijen aan kunt kloppen voor een zakelijke lening. Door dit grote aanbod vinden veel mensen het lastig om een keuze te maken. Sommige mensen kiezen lukraak voor een geldverstrekker. Dit is een optie, maar wij raden het jou niet aan. In dat geval is de kans namelijk aanwezig dat je er later spijt van krijgt. Mogelijk zijn de voorwaarden namelijk niet bepaald gunstig. Nog een reden om geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Focus je niet te veel op de prijs, maar kijk ook naar de voorwaarden. Op deze manier slaag je er ongetwijfeld in de beste zakelijke lening voor jouw bedrijf te vinden.

Zakelijke lening of toch zakelijk krediet

Twijfel je of een zakelijke lening de beste financieringsvorm is voor jouw bedrijf? Sluit er dan niet direct eentje af. Nee, kijk in dat geval ook naar andere vormen van zakelijk financieren. Zakelijk krediet is hier een voorbeeld van. In tegenstelling tot een zakelijke lening is zakelijk krediet juist bedoeld om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. Zo betaal je er bijvoorbeeld dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf mee. Bij deze financieringsvorm wordt het geld niet op jouw rekening gestort, maar zet de geldverstrekker het voor je klaar. Je bepaalt vervolgens zelf wanneer en hoeveel je opneemt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here