Home Tips Waar moet een bedrijfsvloer aan voldoen?

Waar moet een bedrijfsvloer aan voldoen?

455
DELEN
Waar moet een bedrijfsvloer aan voldoen

Wanneer je op zoek gaat naar een vloer voor in de woonkamer, kijk je waarschijnlijk vooral naar het uiterlijk. Past het bij de meubelen en de gewenste interieurstijl? Bij het kiezen van een bedrijfsvloer komt veel meer kijken. Het uiterlijk komt op een van de laatste plaatsen. Er zijn namelijk een hoop belangrijke punten waar goede bedrijfsvloeren aan moeten voldoen. Lees er meer over in dit artikel!

Type bedrijfsvloer

Welke eigenschappen de bedrijfsvloer moet hebben, is afhankelijk van de toepassing. Een magazijnvloer moet bijvoorbeeld aan andere eisen voldoen dan een kantoorvloer. Om de ideale vloer te vinden, is het dus essentieel om de locatie in gedachten te houden. Laat je bij twijfel goed adviseren door een specialist zoals Meerwaarde Totaal. Een aantal voorbeelden van verschillende soorten bedrijfsvloeren:

  • Magazijnvloer
  • Fabrieksvloer
  • Kantoorvloer
  • Horecavloer
  • Winkelvloer
  • Showroomvloer
  • Schoolvloer
  • Ziekenhuisvloer
  • Parkeergaragevloer

Geschikt voor intensief gebruik

Ieder type bedrijfsvloer moet slijtvast en geschikt zijn voor intensief gebruik. Het is belangrijk dat dat de vloer en lange levensduur heeft. Dit is op lange termijn voordeliger en ook beter wat betreft duurzaamheid.

Antislip

Ga na of de vloersoort van zichtzelf al vrij stroef is of dat het moet worden voorzien van een speciale antislip coating. Een gladde vloer is zowel onhandig als onveilig. Veel werkongelukken kunnen worden voorkomen met een antislipvloer!

Onderhoudsvriendelijk en vloeistofdicht

Onderhoudsvriendelijk en vloeistofdicht

Wat de toepassing ook is, een onderhoudsvriendelijke vloer is in iedere situatie een slimme keuze. Een onderhoudsvriendelijke vloer is vloeistofdicht en vaak naadloos. Hierdoor kan vuil zich niet ophopen en is de kans op lelijke vlekken een stuk kleiner. Een professioneel gegoten epoxyvloer is bijvoorbeeld een goede onderhoudsvriendelijke optie voor een kantoorruimte. De vloer is gemakkelijk schoon te maken met een stofzuiger of een mild sopje. Er zijn ook epoxyvloeren verkrijgbaar die resistent zijn tegen zuren, vetten en chemicaliën. Dat is weer erg handig in een fabriekshal. Zoek je een vloer voor horeca doeleinden? Let er dan op dat de vloer voldoet aan de HACCP normen. De vloer moet vloeistofdicht, hygiënisch schoon te maken en te desinfecteren zijn.

Geluiddempend

In kantoren, winkels, showrooms en scholen is het fijn als de vloer ook een geluiddempende werking heeft. Een bedrijfsvloer voor een magazijn hoeft hier niet aan te voldoen.

Extreem sterk en zwaar belastbaar

Wanneer er met zware machines of voertuigen wordt gewerkt, moet de bedrijfsvloer extreem sterk en zwaar belastbaar zijn. Hierbij speelt de ondervloer ook een belangrijke rol. Laat je hier altijd goed over informeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here