Home Financiering Waar je op moet letten bij het afsluiten van een lening

Waar je op moet letten bij het afsluiten van een lening

1083
DELEN
Waar je op moet letten bij het afsluiten van een lening

Rente kredietverstrekkers

Wie wil lenen, doet er verstandig aan om altijd de rentes van de diverse kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Zeker nu, want de rentes op leningen zijn op dit moment erg laag. Dat biedt voordelen voor de consument die zo een voordelige lening kan afsluiten. Het is de verwachting dat de rente de komende periode niet nog verder zal dalen en wellicht licht zal stijgen. Wie op korte termijn plannen heeft geld te lenen, die doet er zeer verstandig aan dat voor het einde van het jaar nog te doen en vooral een persoonlijke lening te overwegen. Bij een dergelijke lening staat het rentepercentage immers vast, terwijl de rente bij een doorlopend krediet flexibel is. Vergelijk de rentes van geldverstrekkers dus goed met elkaar.

Zekerheid

Met een variërende rente is ook meteen het grootste verschil tussen een doorlopend krediet en een persoonlijke lening genoemd. Bij een persoonlijke lening is bijlenen niet mogelijk maar weet je wél waar je elke maand financieel aan toe bent. Met een persoonlijke lening kies je dus voor meer zekerheid. Een doorlopend krediet biedt wel de mogelijkheid om bij te lenen. Behalve genoemde leenvormen maken consumenten vaak ook gebruik van creditcards en minileningen.

Snel geld lenen

Hoewel mensen tegenwoordig veel bewuster omgaan met geld en dus ook met leningen, wil het nog steeds wel gebeuren dat mensen zichzelf rijk rekenen en een lening aangaan waarvan ze de maandelijkse aflossing eigenlijk niet op kunnen hoesten. Onderken dus altijd de lengte van je financiële polsstok voor je een lening aangaat en wees vooral eerlijk, zeker ten opzichte van jezelf. Weet je welke leenvorm je kiest en heb je de rentes van de verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergeleken, dan vraag je een offerte aan. Is ook die offerte naar je zin, dan ga je een overeenkomst aan en beschik je vaak al snel over het geldbedrag. Het is gezien de lage rentes interessant om nog voor het einde van het jaar een lening aan te gaan, zeker als je toch al neigt naar een persoonlijke lening. Dan weet je waar je aan toe bent. En dat is wel zo prettig.

Leen nu tegen aantrekkelijke rente

Een klein bedrag lenen kan je het best doen bij een vergelijker als direct-geld.com. Hier kan je een bedrag lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing aan het huis of voor de aanschaf van een auto. Maar zoals het gezegd luidt: “Geld lenen kost geld.” Overweeg dus altijd goed de voor- en nadelen.

Wil je graag nog meer info over het afsluiten van een lening, lees dan ook:

Schulden opvangen met een lening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here