Home Blogs VPN – Wat is het en heb ik het nodig?

VPN – Wat is het en heb ik het nodig?

1313
DELEN
VPN – Wat is het en heb ik het nodig

VPN, je kent het vast als iets wat met internet beveiliging te maken heeft. Je komt het af en toe wel tegen als je aan het internetten bent. Maar wat het nou precies is? Daar heb je waarschijnlijk geen idee van. Toch kan het handig zijn om te weten, waar VPN voor is en wat het nou precies is. VPN gaat namelijk over de privacy op het internet. Je privacy wil je vast goed bewaren, want niet iedereen hoeft te weten wat je precies op het internet doet. Daarom is het verstandig om je een keer goed in te lezen over VPN. Dit kun je bijvoorbeeld al doen door dit artikel te lezen.

Wat je moet weten over een VPN

Wat is een VPN? VPN staat voor virtual private network. Dit houdt in dat het een soort privénetwerk is, waar verschillende computers op zijn aangesloten. Door dit privénetwerk wordt er een beveiligde verbinding gemaakt tussen de computers. Hierdoor kunnen computers veilig samenwerken en heb je geen last van pottenkijkers. Tot nu toe ging het over meerdere computers. Het is ook mogelijk om maar één computer aan te sluiten op de VPN verbinding, zodat jouw gegevens echt met niemand anders gedeeld worden.

Waar kun je VPN voor gebruiken?

VPN kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Als je bijvoorbeeld zelf een veilige verbinding wilt, kun je het geheel voor jezelf gebruiken. Ook voor de zakelijke markt is VPN een goede oplossing. Het wordt immers steeds gevaarlijker om het internet te gebruiken. Hackers liggen op de loer om jouw goede ideeën af te pakken en er mee vandoor te gaan. Dit wil je uiteraard niet, want het is jouw product. Daarom is VPN een goede oplossing. Door een VPN verbinding te gebruiken, maak je het hackers een stuk moeilijker om jouw internetgegevens af te pakken en in te zien.

Voor welke bedrijven is VPN vooral interessant?

VPN is voornamelijk interessant voor de bedrijven die het toestaan als medewerkers thuis werken. Als je vanuit huis werkt, maak je gebruik van een online verbinding om op je eigen werkplek te komen. Op het kantoor is er een veilige verbinding waar computers mee verbonden zijn, maar thuis hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Daarom kan het erg interessant zijn voor bedrijven die veel werken met thuiswerkers om te investeren in een VPN verbinding.

Is VPN legaal?

Een VPN verbinding gebruiken is in Nederland gelukkig helemaal legaal. Dat zorgt ervoor dat je makkelijk gebruik kan maken van een veilige verbinding. Niet in alle landen is een VPN verbinding legaal. In bepaalde landen zijn er regels, waardoor je geen gebruik mag maken van een VPN verbinding. Dit kan bijvoorbeeld zijn om de nationale veiligheid te waarborgen. Dit is in Rusland en China het geval. De Nederlandse regering vindt het echter helemaal prima als je een VPN verbinding gebruikt, dus niks om je zorgen over te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here