Home Automotive Voorruit vervangen voor de beste prijs

Voorruit vervangen voor de beste prijs

2044
DELEN
Voorruit vervangen

Veel automobilisten die een sterretje in hun voorruit krijgen kiezen er niet meteen voor om deze te laten repareren. Toch is dat vaak de interessantste keuze. Wanneer je te maken hebt met een sterretje in de voorruit is het namelijk mogelijk dat deze ruitschade door een kleine schok veranderd in een flinke barst. Aangezien autoruit reparatie dan niet meer mogelijk is, zal de voorruit vervangen moeten worden. Dit schrikt veel mensen af omdat ze vrezen dat er een torenhoge prijs aan verbonden is. Gelukkig kan het ook anders, een voorruit vervangen hoeft namelijk lang niet altijd veel kosten. Heb je te maken met autoruitschade en vind je de veiligheid van jezelf en je passagiers ook zo belangrijk? Laat je dan niet tegenhouden door het schrikbeeld van de hoge kosten en vervang je voorruit om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Is een voorruit vervangen verplicht voor de APK of niet?

Veel garages en autoruitherstellers lichten hun klanten verkeerd voor door aan te geven dat een voorruit met autoruitschade een probleem zal zijn voor de APK. Dit is lang niet altijd het geval. Meteen de voorruit vervangen bij ruitschade is dan ook niet altijd noodzakelijk. Belangrijk is vooral om te kijken naar de plaats waar de schade voorkomt. Is dit buiten het gezichtsveld van de bestuurder, dan vormt dit op zich niet zo’n probleem. Zit de autoruitschade in het directe gezichtsveld van de bestuurder, dan kan het wel een reden zijn om de auto af te keuren voor de APK. Wanneer een sterretje of barst in de voorruit het zicht van de bestuurder kan hinderen, is dit zeker een punt van afkeur. In dat geval zal de voorruit vervangen moeten worden om de auto door de APK te krijgen. Ook al kan de bestuurder ogenschijnlijk prima langs de ruitschade kijken, een reflectie van zonlicht of licht van tegenliggers kan de bestuurder onverwachts verblinden.

Naast het risico van afleiding of verblinding onderschatten veel mensen de functie van de voorruit voor wat de stijfheid van het voertuig betreft. De voorruit bepaalt voor ongeveer 40 procent de stijfheid van het chassis. Ook hierom is het van bijzonder groot belang dat de voorruit intact is. Je kan dit vergelijken met een motorhelm. Wanneer de motorhelm eenmaal is gevallen of een harde klap te verwerken heeft gehad zal deze bij een volgende impact de schok veel minder goed kunnen absorberen. Het is daarom zeer raadzaam om bij autoruitschade de voorruit te vervangen als reparatie niet meer mogelijk is.

Een voorruit vervangen hoeft niet veel te kosten

Een voorruit vervangen heeft tegenwoordig nog steeds de reputatie bijzonder duur te zijn terwijl dat eigenlijk helemaal niet het geval hoeft te zijn. Wanneer je naar de merkdealer gaat voor het vervangen van je voorruit zal je zeker de hoofdprijs betalen. Kies je echter voor een universele autoruithersteller dan zal deze een autoruit plaatsen die speciaal is gemaakt voor de after market. Dit houdt in dat er geen merklogo op de autoruit staat geprint wat de kosten voor de voorruit vervanging enorm zal drukken. Dankzij deze betaalbaarheid hoef je nooit onnodig lang met een voorruit met ruitschade te blijven rijden met alle risico’s van dien. Een voorruit vervangen bij autoruitschade verhoogt de veiligheid van de auto tenslotte aanzienlijk.

Zelf je voorruit vervangen of uitbesteden?

Wanneer je een nieuwe voorruit bestelt kan je er bij sommige partijen voor kiezen om de voorruit te bestellen met en zonder montage. Heb je zelf de kennis en benodigde  gereedschappen in huis én kan je zelf een voorruit vervangen, dan kan je flink besparen op de kosten. Toch heeft het zo z’n voordelen om het vervangen van de voorruit uit te besteden aan een echte expert. Wanneer jezelf een voorruit vervangt dan moet je ook goede ruitenkit en primer aanschaffen. Daarbij heb je het risico op een lekkage of schade. Laat je een ervaren autoruithersteller je voorruit vervangen dan ben je verzekerd van garantie mocht er toch een lekkage optreden. Een nieuwe voorruit kopen en zelf de autoruit plaatsen kan uiteindelijk veel duurder uitpakken dan wanneer autoruitspecialisten je voorruit vervangen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here