Home Tips Voorraad in de kelder? Wees beducht op vochtproblemen!

Voorraad in de kelder? Wees beducht op vochtproblemen!

669
DELEN
Voorraad in de kelder? Wees beducht op vochtproblemen!

Of je nu vanuit huis werkt of een bedrijfspand hebt, als je een kelder hebt is dat een handige plek om voorraad op te slaan zonder dat het in de weg staat. Maar goederen opslaan in een kelder is ook risicovol. In kelders kunnen gemakkelijk vochtproblemen ontstaan die ofwel directe schade aan goederen kunnen veroorzaken, of voor een geurprobleem zorgen die in de goederen kan trekken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom moet je beducht zijn op vochtproblemen en tijdig actie ondernemen om ze te voorkomen of verhelpen.

Kelderlekkage

Kelderlekkage herken je door het verschijnen van ronde kringen op de muur, of in extreme gevallen door plassen op de grond. De oorzaak zit vaak verstopt achter een muur in de vorm van een lek in de afvoerbuizen of de waterleiding, wat het oplossen van het probleem ingewikkeld maakt. Ook kan het er lekkage ontstaan door zware regenval of vocht in de grond, een oorzaak die je niet direct kunt aanpakken. Ook vorst kan zorgen voor problemen die je opgeslagen goederen in gevaar brengen. Het is daarom zaak om te voorkomen dat vocht je kelder kan binnendringen.

Kelder waterdicht maken

Om te voorkomen dat je voorraad aangetast wordt als gevolg van een kelderlekkage, is je kelder waterdicht maken een belangrijke investering om te maken. Je kunt wel zelf elementen plaatsen of saneerpleister aanbrengen om vochtproblemen te voorkomen of verhelpen, maar dit zijn letterlijk geen waterdichte oplossingen. Eerst moeten de muren namelijk met een speciale waterdichte injectievloeistof geïnjecteerd worden. Dit is werk voor professionals, want dit gebeurt onder hoge druk. Daarna kan saneerpleister aangebracht worden.

Mechanische kelderventilatie tegen schimmel

Mechanische kelderventilatie tegen schimmel

Om vochtproblemen in de toekomst te vermijden, is het eveneens van belang dat er goede ventilatie is in je voorraadkelder. Zonder ventilatie ontstaat condens, wat voor schimmelproblemen kan zorgen. Heb je nu al schimmel in huis, dan is het zaak om uit te zoeken waar het probleem vandaan komt. Schimmel is zowel schadelijk voor je voorraad als voor jouw gezondheid en die van je eventuele medewerkers. Helaas is het vaak zo dat kelders niet voorzien zijn van een raam dat je open kunt zetten. In plaats daarvan kun je daarom mechanische kelderventilatie laten installeren die ervoor zorgt dat de lucht in je voorraadkelder steeds ververst wordt.

Zorg je dat geen spijt kwijt dat je te laat hebt ingegrepen en (een deel van) je goederen onbruikbaar en onverkoopbaar zijn geworden. Laat je kelder waterdicht maken voordat je hem opslagruimte gaat gebruiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here