Home Verzekeringen Voorkom problemen achteraf, zorg voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Voorkom problemen achteraf, zorg voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

1321
DELEN
Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan objecten en personen (letselschade) waar jij aansprakelijk voor wordt gehouden. Deze schade hoef jij niet zelf veroorzaakt te hebben, het gaat er om dat jij er verantwoordelijk voor kan worden gehouden. Misschien schiet je kind net zijn voetbal door de raam van de buurvrouw of jouw hond laat per ongeluk een dure vaas omvallen. Net zoals jij  aansprakelijk bent voor eventuele schade jouw huisdier of kind maakt, is een ondernemer aansprakelijk voor schade die door zijn bedrijf wordt veroorzaakt. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen geen schade door zakelijke aansprakelijkheid.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dek je schade waar je aansprakelijk voor bent maar er weinig aan kunt doen. Een van je werknemers gaat per ongeluk op een kapotte bureaustoel zitten, of iemand laat een glas met water omver vallen op een dure server. Het zijn allemaal zaken die niet met opzet worden gedaan. Daarom is het handig dat je altijd iets hebt om terug op te vallen. Voor schade die jij of je medewerkers veroorzaken tijdens het werk is het bedrijf aansprakelijk. Voor dit soort schades kun je je verzekeren met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Soorten aansprakelijkheidsverzekeringen

Er zijn twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen. De beroepsaansprakelijkheids- verzekering en de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Een bedrijfsaansprakelijk- heidsverzekering dekt schade die niet met het beroep te maken heeft. Bijvoorbeeld als je op bezoek gaat bij een klant en per ongeluk iets omver stoot. Dit kan dus een ieder overkomen en heeft niks te maken met het feit als je je beroep goed uitoefent. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft dus wel te maken of je je beroep wel of niet goed uitoefent.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekerd je tegen schade die externe partijen op jou claimen en die volgens hen is ontstaan tijdens het uitoefenen van je beroep. Denk maar aan een schilder of loodgieter; je hebt een stopcontact aangelegd achter een keuken en deze blijkt achteraf kortsluiting te geven omdat deze net te dicht bij water is gemaakt. Dit kan dus brand veroorzaken. Tegen dit soort zaken verzeker je je met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig is

Verzekeringen zijn daarom een belangrijk voor ondernemers. Hiermee worden risico’s afgedekt die jij zelf niet in de hand hebt. Denk aan brand in de werkruimte, diefstal van de bedrijfsauto of arbeidsongeschiktheid. In de eerste periode zijn er misschien nog risico’s die zelf gedeeltelijk kunnen worden gedekt. Zo kan er in de eerste periode nog best even worden gewacht met bepaalde verzekeringen. Maar naarmate het bedrijf groeit en je meer personeel blijft aannemen is het dus verstandig om verzekerd te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here