Home Blogs Voorkom gezondheidsklachten op kantoor met deze 5 tips

Voorkom gezondheidsklachten op kantoor met deze 5 tips

1539
DELEN
Voorkom gezondheidsklachten op kantoor met deze 5 tips

Hard werken is vaak niet voldoende. Eigenlijk moet je ieder moment 100 procent zijn. Dat kan echter best wel lastig zijn omdat er dan heel veel van je gevraagd wordt. Je wilt natuurlijk niet dat dit ten koste gaat van je gezondheid. Deze 5 tips helpen je om in goede gezondheid te blijven.

1. Onderzoek

Het is belangrijk om op regelmatige basis professioneel onderzoek te laten doen. Laat de werkomgeving regelmatig even helemaal controleren. Laat daarbij kijken naar risicofactoren, maar laat het ook wat breder trekken. Strooming.nl is een goede specialist in dit soort zaken. Zeker als het gaat om potentiële gevaren opsporen en afvoeren kan je hier veel aan hebben. Denk aan bijvoorbeeld asbest en legionella.

2. Dokter

Laat ook jezelf met enige regelmaat nakijken. Dit gaat op voor werknemers in allerlei soorten functies. Fysieke en geestelijke klachten liggen immers letterlijk in elke branche op de loer, dus het is heel belangrijk om hier op tijd bij te zijn. Een check-up eens per jaar is in ieder geval alvast een goede stap om dit voor elkaar te krijgen.

3. Vakantie nemen

De balans tussen ontspanning en arbeid is zeer belangrijk om er zeker van te zijn dat je gezondheid in goede orde blijft. Schroom dus niet om zo nu en dan eens een paar dagen op te nemen. Zorg daarbij ook tenminste voor één periode die wat langer is. Laat je ook niet intimideren door grapjes van collega’s. Rust is belangrijk.

4. Beschermende middelen

In veel vakken is het nodig om beschermende kleding of beschermende middelen te dragen. Denk aan een helm in de bouw of gehoorbescherming in fabrieken. Dit is niet zomaar bedacht. Het is bewezen dat het gebruik van dit soort middelen de gezondheid veel beter beschermen. Ook hier geldt dat je vooral moet denken aan je eigen gezondheid en stoer zijn hier geen factor in is.

5. Algehele gezondheid

Tot slot is het ook van belang om je algehele gezondheid op een goed niveau te houden. Wanneer je buiten werktijd voldoende sport en gezond eet, dan zal je ook de werkvloer een stuk fitter zijn. Dit geldt ook voor voldoende nachtrust. Al dit soort zaken werken door als je werkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here