Home Blogs Voordelen van een beveiliger ten opzichte van een beveiligingssysteem

Voordelen van een beveiliger ten opzichte van een beveiligingssysteem

1713
DELEN
Voordelen van een beveiliger ten opzichte van een beveiligingssysteem

Als je een bedrijf hebt dan wil je natuurlijk niet dat er ingebroken wordt. Je kunt dit proberen te voorkomen met een inbraakalarm. Maar als er op een verlaten bedrijventerrein een sirene afgaat waar niemand op reageert dan zal een inbreker dat snel doorhebben en alsnog zijn slag slaan. Dit heeft dus niet zoveel zin. Een beveiliger kan daarentegen veel efficiënter zijn. Als een bedrijf is aangesloten bij een bedrijf voor beveiliging van bedrijven dan is de kans dat een inbraakpoging wordt verijdeld een stuk groter.

Herkenbare medewerkers

Medewerkers die voor een beveiligingsbedrijf werken zijn herkenbaar aan hun beveiligingskleding. Dit is handig voor bijvoorbeeld de hulpdiensten. Als de beveiliger de politie belt en die arriveert ter plaatse dan kunnen zij de beveiliger direct aan zijn kleding herkennen en hem of haar raadplegen over bijvoorbeeld het signalement van een inbreker of de aard van het onraad waar de melding betrekking op heeft. Een medewerker dient ook altijd een badge met zijn naam en functie te dragen zodat hij of zij zich direct bekend kan maken bij het uitoefenen van de functie. Dit voorkomt misverstanden.

Zorg voor extra veiligheid in en rond je bedrijf

Wil je je beveiligingsmedewerkers duidelijk en herkenbaar kleden dan kun je bijvoorbeeld shoppen bij Outdoorextreme.nl. Degelijke kleding is belangrijk, zeker als de beveiliger ook buitenrondes loopt om te controleren of er buiten het pand geen onraad is of andere zaken die de aandacht nodig hebben zoals niet werkende verlichting of een beveiligingscamera die niet meer goed functioneert. Dit soort werkzaamheden horen ook bij het takenpakket van een beveiliger en zijn dus ook ene meerwaarde boven een beveiligingssysteem. Als het systeem uitvalt of wordt gesaboteerd door inbrekers zal het een inbraak niet voorkomen.

Combinatie van systeem en menselijke beveiliging

De meeste bedrijven kiezen voor een combinatie van een inbraakalarm en persoonlijke beveiliging. De beveiliger wordt gewaarschuwd bij onraad door het alarm en kan dan meteen ter plaatse gaan om te controleren wat er aan de hand is. De meeste bedrijven maken gebruik van een stil alarm dat contact opneemt met een meldkamer. Zij kunnen dan een beveiliger langs sturen om polshoogte te gaan nemen. Hij of zij kan vervolgens indien nodig de politie inschakelen om een mogelijke inbreker direct in de boeien te slaan. Veel verzekeraars van bedrijfspanden eisen dat een pand degelijk beveiligd wordt alvorens er een verzekering tegen brand en inbraak kan worden afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here