Home Tips Vloerbelijning voor overzicht op de werkvloer

Vloerbelijning voor overzicht op de werkvloer

838
DELEN
Vloerbelijning-voor-overzicht-op-de-werkvloer

Op de werkvloer moet veiligheid voorop staan. Wanneer er chaos ontstaat, kan deze veiligheid in het gedrang komen. Het is daarom zaak om te voorkomen dat er chaos op de werkvloer ontstaat. Hoe je dit doet? Met behulp van vloerbelijning. Door markeringstape op de vloer aan te brengen, creëer je duidelijkheid. Zo kan iedereen zich via de aangegeven routes verplaatsen waardoor er overzicht op de werkvloer is.

Markeringstape versus verf

Als je vloerbelijning in jouw fabriek of magazijn wilt aanbrengen, heb je twee keuzes. Je kunt kiezen voor vloer tape of voor verf. De meest gekozen optie is markeringstape en dat is uiteraard niet voor niets. Het tape is slijtvast en daarnaast heel flexibel. In een magazijn kan de indeling van de goederen nog weleens veranderen. Wanneer je gebruikt maakt van markeringstape kun je gemakkelijk inspelen op deze veranderingen. Het tape is namelijk eenvoudig aan te brengen en het is tevens eenvoudig te verwijderen. Dit in tegenstelling tot het verven van vloermarkering op de grond. Het aanbrengen én verwijderen van de verf is simpelweg meer werk. Markeringstape is dus qua gebruiksvriendelijkheid de beste optie.

Verschillende soorten markeringstape

Markeringstape is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Maar welke kleuren tape moet je hebben? Een eenduidig antwoord valt niet te geven op deze vraag. Je moet namelijk kiezen voor kleuren die passen bij de processen binnen jouw bedrijf. Het tape moet zorgen voor duidelijkheid en overzicht. Het is dus van belang dat de medewerkers binnen het bedrijf begrijpen wat het tape betekent. Uiteraard kun je wel inspiratie halen uit de meest gebruikte kleuren en hun functies. Zo wordt geel vloertape doorgaans gebruikt voor het aanduiden van de looppaden. En rood vloertape duidt meestal afval aan. Het is uiteindelijk aan jouzelf welke kleuren markeringstape je voor welke doeleinden gebruikt. Het belangrijkste is dat de vloermarkering voor duidelijkheid zorgt. Voorkom daarom dat je onnodig veel verschillende kleuren gebruikt.

Waar komt welke vloerbelijning?

Waar komt welke vloerbelijning

Het aanbrengen van markeringstape op jouw vloer lijkt gemakkelijk en dat is het ook! In vijf stappen kun jij het plan voor de vloerbelijning hebben gemaakt. Allereerst is het belangrijk om gedurende één dag de bewegingen in kaart te brengen. Waar wordt er bijvoorbeeld veel gelopen? Het is ook raadzaam om dan direct de gevaarlijke gebieden in kaart te brengen. Bedenk vervolgens waar welke regels zullen gelden. Zijn de regels per gebied verschillend? Dan moet dit met tape worden aangegeven. Tot slot moeten de looppaden, de opslagplaats van de goederen en overige gedragsregels worden vastgesteld. Is dit allemaal duidelijk? Dan kun je de vloerbelijning eenvoudig zelf aanbrengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here