Home Blogs Vijf tips voor een leuke speelhoek in je bedrijf

Vijf tips voor een leuke speelhoek in je bedrijf

1870
DELEN
kinderspeeltafels binnen meubelzaak

Ontvang je ook vaak gezinnen met kinderen in jouw bedrijf?

Dan is het een goed idee om een kinderspeelhoek of speelruimte te creëren.

Kinderen vinden het leuk om een eigen speelplek te hebben waar ze kunnen spelen en relaxen. Daarnaast is er een voordeel voor het bedrijf want met een kindvriendelijke omgeving kun je jezelf volledig richten op de klant. Zo ben je er zeker van dat de tijd die mensen bij je doorbrengen zo aangenaam mogelijk verloopt. Wanneer ook kinderen zich kunnen vermaken in je bedrijf is dat fijn voor de kinderen én goed voor het bedrijf.

Maar hoe richt je nou zo’n leuke kindvriendelijke speelplek in?

Hier vind je 5 tips voor een aantrekkelijke speelplaats in een bedrijf of winkel.

  1. Een speelhoekje voor kinderen

Wanneer je een speelhoek maakt in bijvoorbeeld een winkel is het goed om duidelijk aan te geven dat dat de speelplek van de kinderen is. Kinderen amuseren en ontwikkelen zich het best in een aantrekkelijke en gevarieerde omgeving. Je kunt dat duidelijk markeren door bijvoorbeeld bijvoorbeeld een muur te schilderen in een leuke kleur en de ruimte af te bakenen met leuke gekleurde of houten kindermeubels. Op deze manier houd je het zaken doen en het speelhoekje gescheiden. Heb je een groter bedrijf dan kun je ook kiezen voor speelhoekjes op verschillende plaatsen, bijvoorbeeld een hoekje in de ontvangstruimte en een tweede speelplek elders in het bedrijf.

  1. Kies kindermeubels van goede kwaliteit

Of je nou een grote of juist zeer kleine speelplek wilt inrichten, zorg ervoor dat alle meubels van een goede en degelijke kwaliteit zijn. Denk bijvoorbeeld aan kindermeubels van bekende merken die speciaal getest zijn om veelvuldig gebruikt te worden in een openbare ruimte. Deze meubels zijn gemaakt van duurzame en sterke materialen zodat je met een eenmalige investering weer jaren vooruit kunt. Tevens is veiligheid een belangrijk aspect in een speelhoek.

  1. Educatief speelgoed

Wanneer je een kinderspeelhoek inricht, kan speelgoed natuurlijk niet ontbreken. Denk dan bijvoorbeeld aan educatieve materialen zoals wandborden met leerzame spelletjes of educatief constructiespeelgoed dat kinderen langere tijd kunnen gebruiken in een speelhoek. Educatief materiaal houdt kinderen doorgaans langer bezig dan de bekende touch screens of tv’s.

  1. Creëer een speelhoek voor kinderen van alle leeftijdsgroepen

Houdt bij de keuze van de kindermeubels en het speelgoed voor de kinderspeelhoek rekening met de verschillende leeftijdsgroepen. Kinderen van verschillende leeftijden hebben uiteenlopende interesses en willen graag spelen op hun eigen niveau. Laat hoeken en het materiaal dat je op verschillende speelzones aanbiedt, meegroeien met de leeftijd en de behoeften en interesses van de kinderen. Want zowel de jonge als oudere kinderen vinden een opdeling in verschillende plekken fijn. Kies kindermeubels en speelgoed voor kleine en voor wat oudere kinderen. Het is namelijk erg moeilijk om alle kids tegelijk te boeien met één soort speelgoed. Kinderen die zich niet aangesproken voelen door een gezamenlijke activiteit, zullen zich vervelen. Leuk is wel om dezelfde kleurstelling of materialen aan te houden. Zo hebben alle kinderen toch hun eigen speelplek maar vormt het wel een geheel.

  1. Opbergmogelijkheden

Heb je een speelhoek ingericht met veel losse blokken, boekjes etc., dan is het verstandig om te zorgen voor goede opbergmeubels. Goede opbergmogelijkheden zijn onmisbaar. Hier zijn gelukkig leuke en praktische kindermeubels voor zoals tafels, stoeltjes en kasten met opbergvakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here