Home Financiering Vijf redenen waarom investeren in Bitcoin nog steeds een goed idee is

Vijf redenen waarom investeren in Bitcoin nog steeds een goed idee is

1368
DELEN
bitcoin investeren

De laatste maanden kwam Bitcoin in het slop te zitten en leken beleggers het wel af te zweren. Intussen lijkt het herstel te zijn ingezet en zien sommigen opnieuw opportuniteiten ontstaan. Anderen reageren na de vorige crash vooral angstig en kijken de kat uit de boom. Geen goed idee, vinden experts steeds vaker. Zij wijzen dan ook op onderstaande 5 redenen om alsnog in Bitcoin te investeren.

# 1. Stijgen en dalen is heel gewoon

Net zoals aandelen kent ook Bitcoin piek- en dalmomenten. De recente terugval was niet de eerste en waarschijnlijk zullen er in de toekomst nog volgen. Toch biedt het opportuniteiten om op dit moment goedkoop in Bitcoin te investeren. Analisten nemen immers aan dat de echte stijging pas eind 2019 zal worden ingezet om rond 2022 een piekmoment te bereiken. Wie vandaag investeert kan met andere woorden rekenen op (potentieel) fikse winsten. Maar dan moet je wel op lange termijn durven denken.

# 2. De acceptatiegraad zal alleen maar toenemen

Negatieve berichtgeving, wantoestanden en strikte wetgeving hebben het potentieel van Bitcoin een flinke knauw gegeven. Logisch ook, want de technologie staat nog maar in de kinderschoenen. Toch lijkt de acceptatiegraad de komende jaren sterk toe te nemen. In inflatiegevoelige economieën, zoals we het in Venezuela zien gebeuren, lijken steeds meer mensen de overstap naar cryptomunten te maken. En ook grote bedrijven zoals Facebook zouden werken aan een eigen munt. Men neemt aan dat dit in een toegenomen vertrouwen zal resulteren, waardoor de koerswaarden opnieuw zullen stijgen.

# 3. Een essentieel onderdeel van de beleggingsportefeuille

Een goede beleggingsportefeuille is steeds voldoende gediversifieerd. En dan mogen cryptomunten uiteraard niet ontbreken. Het klopt dat ze vooral aan de iets risicovollere hoek van de beleggingsportefeuille hun plaats vinden, maar eerder defensieve beleggingen kunnen dat dan ook counteren. Een gezonde en ietwat agressievere beleggingsportefeuille bevat zo tot 8% cryptomunten. Volgens sommigen is het noodzakelijk om eveneens te spreiden over verschillende cryptomunten, terwijl anderen door de bredere evoluties op de cryptomarkt dan weer aangeven dat het volstaat om enkel te investeren in de grotere munten zoals Bitcoin.

# 4. Speel in op de menselijke emoties

Menselijke emoties beïnvloeden de aandelenmarkt. Dat merk je onder andere indien een schandaal het nieuws bereikt. Ook op de cryptomarkt is dat het geval en lijken de emoties een nog grotere invloed te hebben, mogelijks omdat de handel in cryptomunten voortdurend mogelijk is. Emoties zijn echter een slechte raadgever, zoals het verleden al veelvuldig heeft aangetoond. Hierdoor is het belangrijk om enerzijds de eigen emoties uit te schakelen en anderzijds de emoties van anderen te erkennen, door ze bijvoorbeeld via trendlijnen te herkennen. Zo boek je immers mooie winsten. De huidige markt zit op die manier boordevol potentieel. Toegegeven: het uitschakelen van de eigen emoties is niet eenvoudig. Gebruik daarom hulpmiddelen zoals een Bitcoin robot.

# 5. Marktaandeel Bitcoin is gigantisch

De cryptomarkt is vandaag de dag heel gefragmenteerd. En dat knauwt toch wel aan het potentieel ervan, want lang niet elke cryptomunt kan een succesverhaal schrijven. De kleine cryptomunten, die vaak doen denken aan de zogenoemde penny stocks, zitten dan ook boordevol risico’s. Investeren in de grote cryptomunten, met name Bitcoin, Ethereum en Ripple, krijgt dan ook de nodige aanbeveling. Des te groter het marktaandeel van de munt, des te beperkter het risico immers is. Dat heeft het verleden althans aangetoond. En alleen al daardoor is investeren in Bitcoin nog steeds een goed idee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here