DELEN

De woningmarkt is volop in beweging. Dat betekent dus dat er een grote kans is dat je zelf binnenkort ook op zoek wilt gaan naar iets nieuws. Mogelijk komt bijvoorbeeld je droomhuis ineens voorbij. Het betekent dan dat je gelijk aan de slag moet gaan met de hypotheek. Nu is het tegenwoordig zo dat er heel veel mogelijkheden zijn op het gebied van hypotheken. Er zijn veel soorten hypotheekverstrekkers tegenwoordig, denk bijvoorbeeld aan NIBC Direct. Die bieden ook nog eens verschillende mogelijkheden waar het gaat om soorten hypotheek.

Strenge eisen stellen

Het is belangrijk om te weten dat de verstrekkers allemaal op een eigen doelgroep gericht zijn. Daarvoor worden strenge regels gehanteerd. Het gaat dan niet alleen om regels van de overheid, maar ook om regels die zij zelf hanteren. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met je inkomen of met de schulden die je eventueel hebt. Het kan ook te maken met bijvoorbeeld het soort huis dat je wilt kopen. Dit soort zaken moet je allemaal meenemen wanneer je op zoek gaat naar een hypotheekverstrekker. Dit is zeer belangrijk.

De tarieven vergelijken

Een andere reden waarom je voor een bepaalde hypotheekverstrekker zou kunnen kiezen is het tarief dat deze hanteert. Elke verstrekker heeft hier namelijk zijn eigen berekening voor. Je kunt dus bijvoorbeeld ene vergelijking tussen de verschillende verstrekkers maken en deze dan vervolgens gebruiken om de goedkoopste te vinden. Een andere optie is het om te kijken wat je krijgt voor het geld dat je uitgeeft. Dit kan namelijk ook te maken hebben met de extra’s die een bepaalde partij biedt ten opzichte van de concurrentie op dit gebied.

Zonder kantoorbezoek

Het wordt steeds gemakkelijker om zo veel als mogelijk zelf te regelen. Zo kan je bijvoorbeeld ene groot deel van je aanvraag bij de bekende banken en dergelijke al online doen. Ook zijn er hypotheekverstrekkers die in zijn geheel online werken. Dit maakt het dus een stuk gemakkelijker om snel alles te regelen. Wanneer je weinig tijd hebt om een kantoor te bezoeken is dit bijvoorbeeld echt een uitkomst. Je kunt in ieder geval alvast beginnen met het aanvragen van een offerte zodat je meer inzicht krijgt in wat je te wachten staat.

Berekeningen maken

Een andere manier waarop je meer duidelijkheid krijgt in de verschillen tussen de hypotheekverstrekkers is door zelf alvast aan het rekenen te slaan. Door zelf berekeningen te maken van wat je ongeveer aan kosten kunt verwachten kan je alvast een selectie maken in de mogelijkheden. Sommige verstrekkers zijn immers niet direct aantrekkelijk te noemen als het gaat om de kosten en de mogelijkheden die geboden worden. Door vooraf alvast zelf het een en ander te doen kan je hier al flink wat wijzer in worden voor je een hypotheek afsluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here