Home Automotive Vermijd de file naar je werk met deze handige tips

Vermijd de file naar je werk met deze handige tips

1859
DELEN
Vermijd de file naar je werk met deze handige tips

Begin jij iedere dag ook met tegenzin aan de rit naar je werk omdat je bijna onvermijdelijk in een file gaat terechtkomen. Er zijn mogelijkheden om dat te vermijden of in ieder geval te verminderen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je verzameld.

1. Anticipeer op de verkeersdrukte

Omdat jij de route al zo vaak hebt gereden, ken je waarschijnlijk alle knelpunten uit je hoofd. Een goede voorbereiding kan dan al een grote tijdbesparing opleveren. Rekening houden met bijzondere weersomstandigheden en dagen waarop het bijzonder druk is, kan ervoor zorgen dan jouw persoonlijke fileproblemen een stuk minder ergerlijk worden.

2. Kies een alternatief vervoermiddel

Er zijn diverse vervoersopties voor woon-werkverkeer. Natuurlijk zal het niet altijd mogelijk zijn om lopend of met de fiets naar je werk te gaan. Ook het openbaar vervoer is niet altijd een optie afhankelijk van de locatie van je woning en je werk. Maar heb je wel eens nagedacht over een scooter. Dat is een snel en comfortabele manier om woon werk verkeer af te leggen in veel situaties. Misschien is je werkgever ook bereid om je een financiële bijdrage te geven in de aanschaf van een scooter. Wil je weten wat het aanbod in scooters vandaag de dag is? Een scooter online kopen via Lasourisscooters.nl is dan beslist een overweging waard.

3. Gebruik de aanwijzingen van je navigatie-apparatuur

Uit onderzoek is gebleken dat slechts een gering percentage weggebruikers de alternatieve route volgt die wordt aangedragen door de navigaties-apparatuur. Dat heeft vooral tijdens het woon werk verkeer te maken met gewenning. Je hebt deze route naar het werk al zo vaak gereden en deze is zo vertrouwd dat je er niet snel van afwijkt. Toch is het vaak de moeite waard en de moderne navigatie-apparatuur krijgt ook steeds vaker up to date online informatie. Hierdoor is de kans dat je van de ene in de andere file terechtkomt een stuk kleiner geworden.

4. Luister naar de verkeersinformatie op de radio

Met TA wordt je favoriete programma automatisch onderbroken voor actuele verkeersinformatie. Misschien zit je daar niet echt op te wachten, maar als jij zoveel mogelijk files wilt ontlopen, is dat vaak de moeite van het inschakelen wel waard. Vrijwel iedere moderne autoradio heeft momenteel een Traffic Announcement functie.

5. Vermijd de knooppunten

Ook als je er soms vele kilometers voor moet omrijden kan het soms verstandig zijn op bepaalde drukke punten op je route te ontwijken door te kiezen voor een alternatief. Grote steden zorgen nu eenmaal ook voor grote drukte en indien mogelijk kan je daar beter uit de buurt van blijven. Check een alternatieve route eerst op een rustig moment zodat je in de spits je aandacht volledig bij het verkeer kan houden.

Tip: Natuurlijk kun je niet iedere file vermijden. Wist je dat je op de linkerrijstrook in de meeste gevallen het snelst de file weer uit bent? Heel groot is het verschil niet, maar alle kleine beetjes helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here