Home Blogs Verduurzamen in de bouw? Het kan met deze tips

Verduurzamen in de bouw? Het kan met deze tips

1115
DELEN
Verduurzamen in de bouw Het kan met deze tips

Het lijkt wel een rage. Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om duurzaam te werk te gaan. Naast het feit dat we ons ernstig zorgen maken om de huidige klimaatveranderingen, willen we zelf stappen zetten om een steentje bij te dragen aan de bescherming van het klimaat. Verander de wereld, begin bij jezelf, is een erg serieuze levenswijze geworden. Het is mooi om te zien hoe veel ondernemers ervoor willen zorgen dat zij verantwoord en duurzaam ondernemen. In deze blog lees je welke tips er zijn op het gebied van verduurzaming in de bouw.

Zonnepanelen laten installeren

Zonnepanelen wekken aardig wat natuurlijke stroom op. Let er altijd op dat je met een professional een berekening maakt van hoeveel stroom jouw bedrijf nodig heeft. Op basis van deze berekening, wordt er namelijk bepaald, hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om aan genoeg stroom te kunnen voldoen. Je zou ook in het pand zelf al wat aanpassingen kunnen maken zodat je minder natuurlijke stroom nodig zou hebben. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van ledlampen en zuinige apparatuur. Een zonnepanelen-expert kijkt ook altijd naar welke soort zonnepanelen geschikt zijn voor jouw dak.

Naast zonnepanelen op het dak zou je als ondernemer ook kunnen kiezen voor de installatie van een zonneboiler. Op deze manier zorg jij ervoor dat het water wat in jouw onderneming wordt getapt, door de zon is opgewarmd. De installatie van een zonneboiler is erg eenvoudig en kost weinig tijd. De boiler neemt een paar vierkante meter in beslag doordat het opgewarmde water dient te worden opgeslagen in een tank. Maar als je er als onderneming ruimte voor hebt, dan is dit zeker een milieuvriendelijke manier om op de werkvloer voor warm water te zorgen.

Duurzame vervoersmiddelen op het werk

Als je groene stroom hebt, kan je dit voor meerdere zaken tegelijk inzetten. Zorg ervoor dat je op het werk gebruik maakt van duurzame vervoersmiddelen. Eén van de nieuwste milieuvriendelijke vervoersmiddelen is toch wel een elektrisch skateboard. Met dit zuinige en duurzame vervoersmiddel zorg jij dat jouw bedrijf zo min mogelijk CO2 produceert en de wereld in helpt. Een elektrisch skateboard kan op meerdere manieren worden ingezet. Zo kunnen jouw werknemers zich makkelijk en snel van punt A naar punt B voortbewegen. Maar je zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld pakketjes of andere spullen efficiënt worden vervoerd van de ene naar de andere plek.

Elektrische skate- of longboards zorgen dat jouw onderneming een hippe maar ook milieubewuste en duurzame uitstraling krijgt. Vaak zijn de elektrische boards van duurzame materialen gemaakt. Zo kan je kiezen voor gerecycled hout en gerecycled rubber voor de banden. De inzet van dit duurzame vervoersmiddel op de werkvloer past bij jou als je naar de buitenwereld wilt uitstralen dat jullie het beste voor hebben met het klimaat en de natuur. Voor meer informatie over het inzetten van elektrische skate- en longboards binnen jouw onderneming raden wij je aan om naar elektrisch longboard.nl te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here