Home Online Marketing Verdien een inkomen met een eigen blog

Verdien een inkomen met een eigen blog

4118
DELEN
inkomen verdienen met bloggen

Wil je een inkomen genereren waarmee je onafhankelijk bent van een locatie? Wellicht is dan een eigen blog wel iets voor jou. Steeds vaker promoten bedrijven hun producten op blogs. Als je een populaire blog hebt, kun je hier geld mee verdienen door advertorial, sponsored artikel of branded content. Dit kan zo enkele honderden euro’s opleveren. Is dat dan echt zo simpel? Niet helemaal. Je moet natuurlijk wel iets te bieden hebben voor potentiële bedrijven.

Hoe het allemaal begon

Voorheen was televisie het grootste target voor bedrijven om hun producten of diensten te promoten. Maar de kijkcijfers lopen steeds verder terug. Steeds meer mensen zijn nu op het internet te vinden in plaats dan dat ze traditioneel elke avond op de bank televisiekijken.

Ook online is er een verschuiving zichtbaar. Voorheen promootte bedrijven hun producten en diensten voornamelijk via banners op websites. Dit gebeurt nog steeds, alleen vinden veel internetgebruikers deze banners irritant en nogal dominant aanwezig. Daarom gebruiken nu steeds meer mensen Adblockers in hun browser; een programma waarmee advertenties onzichtbaar worden gemaakt.

Nieuwe vorm van marketing

Bedrijven zoeken daarom naar alternatieven, want ze willen dat hun producten of diensten toch bij de eindgebruiker komt. Hiervoor wordt nu gebruikgemaakt van contentmarketing. Deze manier van marketing is lastig te blokkeren als gebruiker, omdat het doorgaans op normale content lijkt.

Hoe begin ik een goedlopende blog? Hier zijn enkele tips op succesvol een blog te beginnen:

  1. Wees uniek

Je blog moet dus uniek zijn en wat te bieden hebben waar mensen op af komen. Want zonder bezoekers kun je nog zoveel roepen, maar er is niemand die je hoort. Daar komen ook geen bedrijven op af. Het is dus belangerijk om een popualiare en unieke content te hebben waarmee je bezoekers aan je weet te binden.

  1. Houd de kosten laag

Als je net start met je blog is het van belang om de kosten laag te houden. Een manier om kosten te sparen is voor goedkope webhosting te kiezen. Zorg wel er wel voor dat je website goed bereikbaar is, dus kwaliteit bij webhosting is belangrijk. Zelf hebben wij ervaring met mijn.host. Een hostingprovider met een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Zij bieden ook WordPress hosting aan, ideaal om direct je blog te beginnen.

  1. Blijf gefocust

Als je niet meer voor een werkgever werkt, kan het verleidelijk zijn om te veel tijd besteden aan andere dingen. Zorg voor discipline en post regelmatig nieuwe content zodat je blog interessant blijft voor bezoekers en ook potentiële bedrijven.

Naast een blog zijn er nog andere methoden om zonder geld te beginnen als ondernemer. Zie dit artikel voor meer handige tips.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here