Home Lifestyle Veel werknemers nemen actief actie vanwege corona

Veel werknemers nemen actief actie vanwege corona

822
DELEN
Veel-werknemers-nemen-actief-actie-vanwege-corona

Dat de coronacrisis na 1,5 jaar nog steeds zoveel invloed uitoefent op ons huidige dagelijks leven, had wellicht niemand in maart 2020 verwacht. Want zelfs nu vrezen veel Nederlanders nog voor hun baan. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Nationale Vacaturebank. 

Gevolgen corona

1,5 meter afstand houden, lockdowns en vaccinaties: de uitbraak van het coronavirus heeft op heel veel vlakken onze wereld op z’n kop gezet. Reizen naar het buitenland, even lekker naar terras met vrienden of spontaan een filmpje pakken op de vrijdagavond? Al 1,5 jaar gaat dat een stuk gecompliceerder dan we eerder gewend waren of in veel gevallen was het zelfs helemaal niet mogelijk. COVID beïnvloedt echter niet alleen ons privéleven, maar drukt ook zijn stempel op ons werkleven. 

Werkenden nog steeds onzeker

Thuiswerken was en is in veel gevallen ineens de nieuwe norm en de economie kreeg een flinke klap te verduren. Hierdoor brak er voor veel Nederlanders een zeer onzekere tijd aan. Veel werknemers geven in een recent onderzoek van onderzoeksbureau Newcom echter aan dat de onzekerheid nog steeds in de lucht hangt. Gemiddeld een op de zeven werkenden vreest volgens het onderzoek vanwege de pandemie voor zijn of haar baan. Op de korte termijn verwachten zij zelfs dat ze van baan moeten wisselen. 

Geen tijd om stil te zitten

Geen tijd om stil te zitten

De onzekerheid zorgt er in ieder geval niet voor dat de werkenden stil in een hoekje gaan zitten bibberen. Een op de zes heeft recentelijk namelijk zelf al actie ondernomen. Hoe? Door van werkgever en baan te wisselen. Maar hoe pak je solliciteren aan in een onzekere periode als deze? Begin vooral bij een stevige basis. ‘Waar word je gelukkig van en waar ben je goed in?’. Op het eerste oog simpele vragen, maar tegelijk van groot belang. 

Schrijf een getroffen sector niet af

Wees daarnaast niet te kritisch en schrijf een zwaar getroffen sector niet gelijk helemaal af. Word jij blij van een functie in de toerisme of ben jij hét geschikte personeel voor in de horeca? Deze sectoren hebben natuurlijk zware klappen te verduren gekregen, maar krabbelen er nu ook weer langzaam bovenop. In sommige gevallen wordt er zelfs weer met spoed personeel gezocht. Daarnaast zorgt de toenemende digitalisering dat er veel verandert, maar dat biedt ook nieuwe kansen. Meer toe aan zekerheid? In de zorg, de ICT, het onderwijs en de techniek zijn altijd functies te vinden. Ook productie personeel gezocht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here