Home Lifestyle Veel warmte en sfeer met een houtkachel! Tips & voordelen

Veel warmte en sfeer met een houtkachel! Tips & voordelen

761
DELEN
Veel warmte en sfeer met een houtkachel! Tips & voordelen

Wil je thuis meer sfeer en ook meer warmte creëren? Dan is een van de beste manieren om dit te bereiken een stijlvolle houtkachel kopen. Een houtkachel zorgt om allerlei redenen voor een sfeervolle, gezellige en warme ruimte, waar het prima toeven is. Zeker op koude en gure dagen in het najaar of het voorjaar helpt een houtkachel als echte sfeermaker je door de donkere dagen heen! Hoe zit dit precies? Wat is er zo sfeervol en aantrekkelijk aan houtkachels?

Met een doorkijkhaard geniet je van een prachtig vlammenspel

De belangrijkste reden waarom houtkachels voor sfeer en beleving zorgen, is het gezellige vlammenspel dat je kunt zien als de houtkachel aanstaat. Vooral met een zogenoemde doorkijkhaard, die aan beide zijden of geheel voorzien is van doorzichtig glas, kun je optimaal genieten van de vlammen die uit en over het brandhout schieten. Anders dan bijvoorbeeld gashaarden of elektrische haarden bieden houthaarden en houtkachels een vlammenspel dat heel echt en natuurlijk oogt. En dat werkt sfeerverhogend!

Creëer een comfortabele zitplek in de buurt van je houtkachel

Natuurlijk moet je een goede zitplek in de buurt van je houthaard hebben, om optimaal te kunnen genieten van het vlammenspel van je houtkachel. Zorg daarom voor een lekker zittende fauteuil of een relaxed bankje, uiteraard met een tafel voor een drankje en om je boek of tijdschrift op te kunnen leggen. Om het helemaal af te maken, kun je nog een vintage vloerkleed gebruiken om het sfeerbeeld te completeren. Je hebt nu een plek in je woonkamer of in een andere ruimte (bijvoorbeeld op zolder) gecreëerd, waar je op elk moment dat jij dat wenst helemaal kunt ontspannen en relaxen.

Maak van het haardhout een eyecatcher

Maak van het haardhout een eyecatcher

Door het hardhout in de buurt van je houtkachel te stapelen in een houder, creëer je naast je houtkachel nog een extra eyecatcher. Gestapeld haardhout ziet er namelijk gezellig en knusjes uit. Daarbij geniet je nog extra van de geur van het haardhout, zeker ook als je de houtkachel niet aan hebt staan. Veel romantischer, warmer en sfeervoller kun je het in huis bijna niet maken. Of toch wel?

Koop een passende haardset bij je houtkachel

Toch wel! Je kunt nog meer sfeer, romantiek en passie oproepen in de ruimte waar je houtkachel staat, door een passende haardset bij je houtkachel te kopen. Een haardset is natuurlijk enorm handig om je houtkachel schoon te maken, de asla te legen of het vuur op te porren. Maar naast praktisch nut heeft een haardset zeker ook een stilistisch en visueel voordeel: het is eigenlijk de kers op de taart als je een houtkachel in huis hebt. Een haardset maakt je interieur met houtkachel helemaal af.

Er valt veel te kiezen als je een houthaard zoekt

Veel mensen denken bij een houtkachel of houthaard aan een eenvoudige en misschien wel wat saaie kachel, die vaak los in de woning staat. Dit was echter vroeger het geval. Tegenwoordig is de keuze aan soorten houtkachels echt enorm. Je kunt bijvoorbeeld losstaande kachels kopen, maar ook kiezen voor een fraaie inbouwkachel in de muur of in de schoorsteenmantel. Nog los hiervan is er ook een ruim aanbod aan stijlen, kleuren en vormen houtkachels. Bijzonder is bijvoorbeeld de hangende houtkachel, die aan het plafond gemonteerd wordt. Ook inbouw houtkachels in tussenmuren van woningen zijn vandaag de dag erg in trek bij consumenten en ondernemers. Je hoeft in elk geval niet bang te zijn dat je jouw favoriete houtkachel niet gaat vinden. Bezoek gewoon een speciaalzaak bij jou in de buurt, of oriënteer je online op de vele mogelijkheden die een houtkachel te bieden heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here