Home Blogs Vanuit huis ondernemen? Enkele zaken die je moet regelen

Vanuit huis ondernemen? Enkele zaken die je moet regelen

2455
DELEN
Thuis werken

Omdat we steeds meer zaken digitaal organiseren, bewerken en delen, wordt thuiswerken makkelijker. Dus ook vanuit huis ondernemen. De laatste jaren neemt het aantal ondernemers vanuit huis steeds meer toe. Met deze trends zijn er dus steeds meer ondernemers die een goede balans tussen werk en privé moeten hebben. Je zit namelijk erg dicht op je privé omgeving als je aan het werk bent. Maar ook andersom. Daarom lichten we enkele zaken uit die belangrijk zijn als je vanuit huis gaat ondernemen.

Maak afspraken met je huisgenoten

Zo snel je thuis gaat ondernemen is het belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt. De situatie zoals in de foto moet natuurlijk niet tijdens jouw werk voorkomen. Net als wanneer je buitenshuis werkt is het belangrijk dat je structuur in je werkdag hebt. In vrijwel alle beroepsgroepen is het van belang dat je dagelijks een vaste periode met je werk bezig bent. Dus als jij aan het werk bent dan ben je even niet beschikbaar voor de doorsnee privé zaken. Als jij bezoek krijgt kunnen je kinderen niet in dezelfde ruimte aan het spelen zijn.

Organiseer zakelijk internet

TV en internet zijn thuis meestal wel aanwezig. Maar als jij zakelijk gebruik gaat maken van het TV/internet abonnement kun je deze kosten ook zakelijk gaan betalen. Je bespaart niet alleen op de btw maar je hebt iedere maand privé minder uitgaven. Als je internetverbinding niet optimaal is, investeer dan in een goede verbinding. Vanuit huis ondernemen betekent nog steeds dat je bereikbaar moet zijn. Het kan niet zo zijn dat je niet snel genoeg informatie kunt verzenden en/of ontvangen. In de huidige maatschappij wordt verwacht dat je goed bereikbaar bent, maar ook dat je snel informatie kunt verwerken. Concentreer je vooral op de internetverbinding. TV kijken via internet is al vrijwel net zo goed als de traditionele manier. Dus privé heb je ook veel aan een goede internetverbinding.

Zorg voor een afgescheiden ruimte

Naast goede afspraken en verbinding is het belangrijk dat je rustig kunt werken. Wellicht kun je prima werken als er van alles om je heen gebeurd. Maar het is vrijwel zeker dat je beter presteert wanneer je zoveel mogelijk afleiding elimineert. Daarom is het goed om een aparte ruimte in huis te hebben wat voor jouw werk is bedoeld. Daarnaast heb je als ondernemer allerlei informatie in je omgeving. Veel van deze informatie wil je niet in de woonkamer laten slingeren.

Zakelijke bezoekers niet in privéomgeving ontvangen

Het zal niet in iedere doelgroep van belang zijn, maar veel ondernemers ontvangen af en toe relaties. Wat over het algemeen niet goed voor je uitstraling is, is het ontvangen van je zakelijke bezoekers in je privéomgeving. Je kunt namelijk niet voorkomen dat je privéomgeving een ander beeld van je geeft dan je soms zakelijk wilt hebben. Daarnaast is het verre van professioneel als je mensen confronteert met je privéleven. Zakelijk en privé moeten gescheiden blijven.

Vanuit huis ondernemen is prima mogelijk. Maar als jij afhankelijk bent van afspraken met klanten en leveranciers is het goed om buitenshuis af te spreken. Daarnaast moet je goede afspraken maken en zorgen dat je bereikbaar bent voor de buitenwereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here