Home Blogs Vakkundig ontruimen van bedrijven – wat komt er zoal bij kijken

Vakkundig ontruimen van bedrijven – wat komt er zoal bij kijken

1724
DELEN

Gaat uw bedrijf binnenkort verhuizen of heeft uw complete kantoorruimte een make-over nodig? Grote kans dat u gebruik gaat maken van een gespecialiseerde partij. Aangezien dit geen dagelijkse kost is doet u er verstandig aan het een en ander op papier te zetten. Wij vroegen IT-recycling, specialist op het gebied van het professioneel ontruimen, om tekst en uitleg. Zij zijn regelmatig betrokken bij het ontruimen van bedrijven en kwamen met de volgende tips. 

Maak vooraf duidelijke afspraken

Het belangrijkste aan een prettige samenwerking zijn de afspraken die vooraf worden gemaakt. Door vooraf duidelijke kaders te scheppen voorkomt u problemen zoals de tijdsduur van een ontruiming en de uiteindelijke oplevering. Ook moet u inzicht kunnen krijgen in hoe bepaalde afvalstoffen zijn verwerkt.

Ontruimen van een kantoorruimte voorbereiden

Het ontruimen van een kantoorruimte lijkt redelijk rechttoe rechtaan. Meubels uit elkaar schroeven, papierwerk in dozen, op naar de verhuiswagen en klaar is Kees. Toch is het verstandig om, zeker voor het zware werk, vakmensen in te schakelen. Een samenwerking is daarbij cruciaal want u kunt veel doen in de voorbereiding. Het kantoorpersoneel kan voorbereidende werkzaamheden verrichten door de spullen van de eigen desk en de bedrading van elektronica in een eigen doos te plaatsen. Communiceer de geplande verhuizing een aantal weken van tevoren en zorg dat de juiste materialen in huis zijn op de dag van de verhuizing.

Laat een bedrijfsruimte door professionals ontruimen

Een bedrijfsruimte is een ander verhaal. Bij het ontruimen van een bedrijfsruimte komt veel meer kijken dan bij een eenvoudige kantoorruimte. Een magazijn of werkplaats ontruimen moet gestructureerd gebeuren zodat voorraden en waardevolle spullen niet beschadigd raken.

Vergeet de milieueisen niet

Zoals gezegd komt bij het ontruimen van een ruimte meer kijken dan in eerste instantie gedacht. Wat doet u bijvoorbeeld met extreem zware machines, waar moet het afval naartoe en welke milieueisen zijn hier van toepassing? Het zijn vragen die veelal vergeten worden maar die onmisbaar zijn bij een verhuizing. Neem dit zeker mee wanneer u een offerte aanvraagt bij een partij.

Kies de juiste partner mét certificering

Op Internet zijn tal van ontruimingspartijen te vinden. De meeste zijn gespecialiseerd in het ontruimen van woningen waarbij zij af en toe een bedrijf ontruimen. Let daarvoor op want het ontruimen van grote bedrijven vraagt om een andere aanpak. Een kenmerk waar rekening mee gehouden moet worden is de certificering. Een bedrijf dat oude computer hardware verwerkt moet tegenwoordig voldoen aan de WEEELABEX certificering. Een partij die demontage werk verricht en oude metalen afvoert moet een VIHB registratie hebben. Vraag hier specifiek naar wanneer u een offerte laat maken. Tot slot doet u er verstandig aan om een bedrijf te kiezen die voldoen aan de minimale wettelijke eisen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here