Home Blogs Up-to-date blijven bestaat uit meerdere aspecten

Up-to-date blijven bestaat uit meerdere aspecten

1326
DELEN
up-to-date blijven

Er gebeurd veel om ons heen en al die informatie krijgen we ook volop te zien. Niet alleen in je persoonlijk omgeving, maar ook in de lokale economie. Daarnaast in je werkomgeving en daarbuiten. Als je dan af en toe ook iets meekrijgt van het nieuws, zie je ook wat er wereldwijd afspeelt. Het is een onmogelijke taak om voor jezelf alle informatie p te slaan. Up-to-date blijven is een kwestie van prioriteiten stellen en relevantie herkennen.

Nieuws uit de branche

Zakelijk gezien is het belangrijk dat je weet wat er in je branche speelt. Hoe gaat het bij klanten en leveranciers en wat zijn de trends waar zij mee te maken hebben? Waar heeft je concurrentie mee te maken en hoe gaan zij daar mee om? Allemaal zaken waar je zelf van leert. Een mooie voorbeeld is de moderne acquisitie. Je afdeling verkoop moet vooral up-to-date blijven als je op de lange tijd werk wilt blijven houden. Maar dan moet je wel weten hoe je (potentiële) klanten kunt vinden en bereiken.

Wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving zijn belangrijk voor iedereen. Of je nu in loondienst werkt of zelfstandig bent, als de wet veranderd kan dit effect hebben voor jouzelf. Mooi voorbeeld is de AVG-wet die per 25 mei 2018 nagekomen dient te worden. Hoewel de wet al in 2016 van kracht is gegaan, hebben de meeste mensen en bedrijven zich er pas in verdiept toen bekend werd dat de wet per 25 mei reden tot een boete kon worden. Weet wat er voor jouw situatie van toepassing is en hoe je up-to-date blijven kunt.

Sociale omgeving

Vanuit je sociale omgeving komen er allerlei signalen. Voor de ene persoon is het moeilijker om dit te filteren dan voor anderen. Maar het is een feit dat je onderscheid moet maken tussen relevante en niet-relevante informatie. Dit is lastig want je moet familienieuws niet negeren. Terwijl je zelf het liefst relevante informatie voor je werk uit je sociale omgeving hoort.

Persoonlijke ontwikkeling

Als je jezelf persoonlijk wilt ontwikkelen dan is het vooral belangrijk wat je wilt. Met welk doel en op welk gebied. Als je dit weet voor jezelf heb je een extra filter gecreëerd. Voortaan als je het laatste nieuws hoort of leest, weet je wat relevant is voor je eigen doelstelling. Situaties op de werkvloer en je sociale omgeving kunnen bijdragen aan je ontwikkeling. Als je bijvoorbeeld beter wilt omgaan met mensen, moet je de situaties waarvan je kunt leren, herkennen.

Up-to-date blijven

Up-to-date blijven is niet alleen nieuw materieel aankopen voor je bedrijf, of de laatste trends in online marketing weten. Het is ook weten wat je wel moet onthouden van alle binnenkomende informatie. Belangrijker nog is dat je een filter ontwikkeld dat alle informatie die je niet nodig hebt, achterwege laat. Dit doe je door precies te weten wat relevant is.

Up-to-date blijven is weten wat je wel en niet hoeft te onthouden. Alle informatie die op ons afkomt moet worden gefilterd. Familie en vrienden moeten uiteraard niet worden weggefilterd. Terwijl relevantie informatie voor je eigen ontwikkeling kun overal te vinden is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here