Home Blogs Trends kerstpakketten 2018

Trends kerstpakketten 2018

1449
DELEN

Als ondernemer kijk je natuurlijk altijd vooruit. Daarom zou je nu ook al over eind december moeten nadenken. Nu vraag je je mogelijk af wat er dan precies eind december is. O ja, tijd om je hardwerkende en altijd enthousiaste medewerkers en eventueel trouwe klanten te belonen met een kerstpakket. Met wat voor kerstpakket wil je ze dit jaar gaan verrassen?

Kerstpakketten nog steeds erg populair

Allereerst even het misverstand uit de weg ruimen dat een kerstpakket echt passé is. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kerstpakketten toch altijd nog steeds erg gewaardeerd worden door medewerkers. Het is dan ook niet voor niets gedurende de maanden december en januari hét gespreksonderwerk bij de koffieautomaat. En ja, natuurlijk is het moeilijk om het iedereen naar de zin te maken. Er zullen altijd mensen zijn die er wat over te zeuren hebben. Wil je het zoveel mogelijk mensen naar de zin maken en ruime keus hebben? Dan is het belangrijk het kerstpakket zo vroeg mogelijk samen te stellen.

Meest populair: traditioneel kerstpakket met levensmiddelen

Uit het onderzoek bleek dat de meeste mensen erg blij zijn met het pakket, namelijk 90 procent van de ondervraagden. Van de mensen die iets kregen ging 35 procent met de traditionele levensmiddelendoos naar huis. Dat komt nagenoeg overeen met de 32 procent die dit ook het liefste wil. Waarom dit het meeste populair is? Vooral omdat het iets tastbaars en groots is dat samen met de partner en eventueel kinderen kan worden uitgepakt. En een lekker extraatje tijdens de feestdagen wordt altijd gewaardeerd.

Of toch liever een origineel en trendy kerstpakket?

Er zijn echter ook veel variaties verkrijgbaar op een traditioneel kerstpakket. Zo zijn er pakketten rond thema’s zoals fietsen, Jamie Oliver, Italië, tapas of barbecueën. Een origineel themapakket is een groter risico omdat je niet weet of iedereen het wel leuk vindt, maar de verrassing is des te groter. Er is overigens ook nog een andere trend zichtbaar, namelijk die met luxere kerstpakketten. Hierbij kan de focus liggen op duurzaam en biologisch eten, zoals kazen, noten of andere hartige snacks. Gezond eten is een thema dat steeds vaker voorkomt in een kerstpakket. Alcohol zoals wijn of bier behoort overigens nog steeds opvallend vaak tot de inhoud.

Tip: Handig om te weten dat het gemiddelde bedrag van een kerstpakket tussen de 25 en 50 euro ligt.

Keuzevrijheid met een cadeaubon als kerstpakket

Zoals gezegd is het moeilijk om het iedereen naar de zin te maken. Wil je toch meer tevreden mensen? Dan kun je in plaats van een kerstpakket met levensmiddelen of een bepaald thema ook kiezen voor een cadeaubon. Zo kan iedereen zelf kiezen wat hij of zij wil, bijvoorbeeld een uitje, keukenapparaat of alsnog het levensmiddelenpakket. Uit eerder genoemd onderzoek bleek dat medewerkers ook blij waren met een cadeaubon. Zo had 22 procent aangegeven deze het liefst te ontvangen, en kreeg 24 procent van de ondervraagde mensen deze ook daadwerkelijk.

Wat ga jij je medewerkers dit jaar geven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here