Home Tips Trendalerts voor het horeca interieur in 2019

Trendalerts voor het horeca interieur in 2019

2037
DELEN
Horeca interieur

De start van een nieuw jaar nodigt altijd uit om nog eens kritisch naar het horeca interieur te kijken. Voldoet de inrichting van je onderneming nog steeds aan de gewenste sfeerbeleving en past het nog bij de veeleisende doelgroep? Of is het nu toch écht tijd voor een frisse look? De interieurdesigners van Homint signaleerden de volgende trendalerts voor het horeca interieur.

Maak een Style Statement

Lef is het toverwoord bij de eerste trendalert. Aaibare stoffen, een luxe uitstraling en knallende kleuren zijn helemaal in. Niet zo gek in deze haastige tijd. We willen ons steeds vaker even helemaal terugtrekken en ons onderdompelen in luxe. De Style Statement trend sluit hier goed bij aan. Maar voor deze trend moet je lef durven tonen. Saaie kleuren en ‘veilige’ keuzes zijn uit den boze. Werk met gouden accenten voor een extravagant geheel. Ook glanzende, velvet gestoffeerde en matte kunststof stoelen kunnen naar hartenlust worden gecombineerd. Zolang er wordt gewerkt met een duidelijk kleurenpalet, zet je een statement in jouw onderneming die nét niet over de top gaat. Durf je het aan?

Klassiek in een nieuw jasje

Een nieuwe interpretatie van het klassieke interieur met een knipoog naar de jaren ’30. De klassieke interieurstijl blijft razend populair in de horeca. Niet zo heel gek, deze stijl is tijdloos en stijlvol. Met slechts een paar simpele aanpassingen, is deze classy stijl weer helemaal up-to-date. Strakke modellen, rijke materialen en donkere kleuren vormen een samenhangend interieurdesign. Voor deze stijl geldt: less is more. Hou het rustig en ga niet over de top, dat zorgt voor een tegenovergesteld effect.  Maak het helemaal af met tafelbladen met een visgraat, subtiele gouden accenten en marmeren tegels. Classier kan niet!

Back to black

Zwart en grijs saai? De designers van Homint vinden van niet. Zwart geeft een stijlvolle en mysterieuze uitstraling aan het interieur. De kracht van deze stijl is te vinden in de combinatie van stoere materialen, rijke stoffen, chique accessoires en opvallende eye-catchers, zoals schilderijen en grote prints op de muur. Een grijze stoel die rijk gestoffeerd is met fluweel, vormt een spannende mix met een grijze kunststof stoel. Zet dit tegen een betonnen muur voor een krachtig geheel. Durf je daar nog retro tegels in zwart/wit aan toe te voegen? De wow-factor is gegarandeerd.

Nature is booming

De natuur speelt ook dit jaar weer een grote rol in het interieur. Met deze trend kun je twee kanten op gaan: creëer een tropische vibe of kies voor de wilde, ongerepte natuur. Bij de Wild Nature stijl worden veel stoere elementen en rauwe materialen gebruikt zoals hout, leer en metaal dat mag roesten. De toevoeging van catchy items, zoals een opvallende tafelpoot of een lamp met struisvogelvoet, zorgt ervoor dat je gasten in elk hoekje van het interieur een nieuwe ontdekking doen. Waar we bij de trend Wild Nature voor een donker kleurenpalet kiezen, wordt het bij de Tropical Vibes frisser. Lichtere en fellere kleuren groen en blauw vormen de boventoon. Het meubilair heeft een rank silhouet en het geheel oogt fris en geordend, ondanks dat er gerust geknald mag worden met een grote print op de muur. Denk aan een blow-up van een palmblad, rotan-structuur of bloemen. Het gaat om grote gebaren met af en toe een glimp gouden glamour.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here