Home HR Toptalent aan je binden: zo doe je dat

Toptalent aan je binden: zo doe je dat

1094
DELEN
Toptalent aan je binden

Wist je dat maar liefst 71% van de Nederlandse organisaties moeite heeft met het vinden van de juiste medewerkers? Hoewel er meer dan genoeg mensen op zoek zijn naar een baan, blijft het moeilijk voor organisaties om de juiste medewerkers voor hun specifieke functies te vinden. De HR-afdeling zit dan ook regelmatig met de handen in het haar. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je het gewenste toptalent binnenhaalt, aan je bindt en nooit meer laat vertrekken? Een leuk team? Een flink salaris? We geven je een aantal tips om dit toptalent aan je te binden.

1. Besteed het uit

Je kunt je werving en selectie in sommige gevallen beter uitbesteden aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Waar de HR-afdeling meerdere facetten binnen de organisatie in handen heeft, heeft een gespecialiseerd executive search bureau meer tijd, ruimte en energie om dieper in te gaan op het vinden van die ideale kandidaat. Zij weten precies wat dit toptalent zoekt en hoe zij deze personen aan jouw organisatie kunnen binden.

2. Zorg voor een goede organisatie

Wat de reputatie van je onderneming ook is; wanneer medewerkers het gevoel krijgen dat de organisatie binnen de onderneming rommelig en onduidelijk is, werken ze er vaak niet lang. Zorg voor een duidelijke structuur, en geef iedere medewerker het gevoel erbij te horen. Focus je op teamleiders en managers; zij geven jouw medewerkers dagelijks een positief of negatief gevoel.

3. Ben open

Het is niet altijd makkelijk om de verwachtingen van je medewerkers duidelijk te krijgen. Door open en transparant te zijn als organisatie (van de teamleader tot het hogere management) kun je deze wensen in kaart brengen. Door te weten welke verwachtingen jouw medewerkers van je onderneming hebben, kun je deze verwachtingen op tijd bijsturen waar nodig.

4. Kijk verder dan het cv

Je hebt gegarandeerd medewerkers aanwezig die veel meer potentie en talent hebben dan wat er op hun cv vermeld staat. Kijk dan ook altijd verder en benut het potentieel van iedere medewerker. Dit geeft jou als onderneming vele voordelen en geeft de medewerker het gevoel om echt gezien te worden.

5. Geef je medewerkers zekerheid

Hoewel flexibel werken hartstikke trending is, betekent dit niet dat er geen behoefte is aan zekerheid. Een goed contract, een vast aantal uren en een duidelijke toekomstvisie zorgen ervoor dat je niet alleen je huidige, maar ook nieuwe medewerkers aan je kunt binden.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here