Home Blogs Top vakantiebestemmingen en aanbiedingen voor het komende jaar?

Top vakantiebestemmingen en aanbiedingen voor het komende jaar?

171
DELEN
Top vakantiebestemmingen en aanbiedingen voor het komende jaar

Ben je je helemaal aan het onderdompelen in vakantieplannen voor komend jaar? Wat heerlijk! Het enige probleem is dat er steeds meer tabbladen open komen te staan op je computer. Want ja, elk land heeft wel iets waardoor het te leuk is om af te strepen. Maar wat kies je uiteindelijk? Misschien is een verre reis naar Costa Rica wel leuk, maar de retour vliegtickets zijn voordeliger. Zoveel keuzes! Maak het kiezen makkelijker en laat je inspireren door deze top vakantiebestemmingen voor komend jaar.

Mongolië

Volgens de Lonely Planet is dit dé top bestemming van komend jaar. Het land dat onder leiding van Ghengis Khan ooit een wereldmacht was, maar nu voor de meeste reizigers nog vrij onbekend. Mongolië heeft werelds meest ongerepte landschappen, makkelijk rondreizen is het er daarom ook niet. Dit land is voor de echte natuurliefhebber die houdt van avontuur. Maar de eindeloze vlaktes, de grote woestijnen, hoge bergen en kristalheldere meren in combinatie met de geschiedenis van het land, de gastvrijheid en de vele tradities maakt deze reis meer dan de moeite waard. Houd er wel rekening mee dat Mongolië het land is van uiterste. In de zomer kan het er bijna 40 graden worden, maar tijdens de lange koude winters is het er op sommige plekken -40 graden. Kies dus de juiste periode om erheen te reizen.

Bali

Bali is gewoon een waar paradijs! Je hebt er tempels, rijstvelden, fantastische stranden en je kan er geweldig eten! Het is even een flinke vliegreis van maar liefst 18 uur, maar dan heb je ook wat! Veilig goedkoopste vliegtickets boeken naar Bali kost je gemiddeld zo’n 600 euro. Echt heel goedkoop is het dus niet, maar het eiland zelf is meer dan betaalbaar om de vakantie toch enigszins budgetvriendelijk te houden. Gezien Bali dicht bij de evenaar ligt, heb je op het eiland zo’n twaalf uur zon per dag! Dat wordt dus lekker zonnebaden.

Japan

Het land van de rijzende zon, Japan! Waar je tussen de torenhoge moderne wolkenkrabbers traditionele tempels vindt en waar je het ene moment tussen de schitterende zentuinen wandelt en het volgende moment in een bullet trein zit die door het land raast. Met ruim 37 miljoen inwoners heeft de hoofdstad Tokyo het grootste metropoolgebied ter wereld. Letterlijk je ogen uitkijken! Naast het feit dat sushi liefhebbers hier hun hart kunnen ophalen is dit ook hét land voor personen die houden van stiptheid. Zo heeft de trein in Japan op jaarbasis een gemiddelde vertraging van slechts 36 seconden!

Griekenland

Een top vakantiebestemming in Europa is Griekenland. Wil je een budget vakantie, dan is Griekenland een goede keuze. Met de juiste aanbieding kan je voor 100 euro al naar dit schitterende land vliegen. Het land heeft voor ieder iets wils: eilandhoppen op de Cycladen, cultuur snuiven in Athene of een gezond kleurtje opdoen aan het strand. In Griekenland kom je helemaal tot rust! Daarnaast is de Griekse keuken er eentje om van te genieten! Een heerlijke bestemming dichtbij huis, maar toch het gevoel er helemaal uit te zijn.

Mexico

Mexico is het land waar je tempelruïnes in de jungle bekijkt, tequila drinkt, tortilla’s eet, danst op straat en op zoek kan naar jaguars en luipaards. Het land heeft een heerlijk klimaat, want het is er zowel in de winter als de zomer gemiddeld tussen de 26 en 30 graden. Daarnaast kan je in Mexico één van de zeven wereldwonderen bekijken: Chichèn Itzá. Dit is de bekendste maya ruïne van Yucatán. In deze eeuwenoude stad kan je uren rondlopen tussen de tientallen ruïnes. Na dit wereldwonder nog slechts zes te gaan!