Home Tips Top 3 van prioriteiten om te regelen voor je personeel

Top 3 van prioriteiten om te regelen voor je personeel

349
DELEN
Top 3 van prioriteiten om te regelen voor je personeel

Als werkgever ben je primair natuurlijk van belang voor je werknemers om het salaris te betalen, zodat zij hun vaste lasten kunnen voldoen. Maar er is meer waar jij als werkgever verantwoordelijk voor bent.

Niet alle werkgevers zijn zich er altijd van bewust hoe ver deze verantwoordelijkheid van werkgevers gaat. Wij leggen drie prioriteiten uit waar jij je vandaag als werkgever nog in moet gaan verdiepen.

Veiligheid boven alles

Als werkgever is je aansprakelijkheid bij (mogelijke) bedrijfsongevallen veel groter dan je waarschijnlijk in eerste instantie denkt. Jij bent verantwoordelijk voor het creëren van een veilige werkomgeving voor je personeel. Dit strekt verder dan het regelen van een goed gebouw en fijn bureau.

Zeker in bepaalde sectoren zoals de bouw en zware industrie ben je verplicht je personeel van goede materialen te voorzien. Ook beschermende kleding is een must.

Vergeet daarnaast niet de juiste opleiding en kennisontwikkeling omtrent het verlenen van Eerste Hulp niet. Een goede BHV cursus is onmisbaar, evenals regelmatige bijscholing. Dit laatste kan al in de vorm van een e-learning of snelcursus. Als werkgever ben je dus niet veel tijd kwijt, maar het is iets wat je zeker niet mag overslaan.

Hier is de overheid het ook mee eens, zij hebben dan ook zeer duidelijke voorwaarden op papier gezet waar jij als werkgever aan moet voldoen waar het gaat om BHV. Lees hier bijvoorbeeld de handreiking arbomaatregelen die door de Sociaal Economische Raad op papier is gezet.

Ontwikkeling

Ontwikkeling

Je personeel is waarschijnlijk op dit moment goed in wat ze doen, maar om ze voor de lange termijn aan je te binden is het belangrijk om ze ook perspectief te bieden. Dit doe je niet alleen door ze een salarisverhoging in het vooruitzicht te stellen, maar ook door ze te helpen bij hun dromen en ambities.

Ga actief met je werknemers in gesprek en overleg welke stappen zij in de toekomst willen nemen. Maak hier vervolgens samen een concreet plan van, inclusief ontwikkelmogelijkheden. Dat opleidingen ook ten gunste komen van het bedrijf, dat hoeven we wellicht niet eens uit te leggen in de constant ontwikkelende wereld.

Het brede plaatje

Blije en tevreden werknemers beloon je met meer dan een salaris. Om ervoor te zorgen dat ze blij op het werk komen én weer blij naar huis gaan, is het goed om ook echt in de persoon te investeren. Zorg voor een fijne en gezonde werkkantine en biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden aan.

Bij die laatste kun je denken aan een voordelig sportabonnement, korting op de zorgverzekering en een presentje bij de verjaardag. Allemaal zaken die niet per se hoeven maar wel met een groot resultaat komen.

Als ondernemer ben je vaak bezig met de toekomst en visie van je bedrijf, dit begrijpen wij al te goed. Vergeet hierbij echter niet de meest cruciale factor binnen jouw bedrijf; Je personeel. Door hen blij en tevreden hun werk te laten doen, zorg jij dat je het beste visitekaartje creëert wat mogelijk is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here