Home HR Top 3 leuke kerstgeschenken voor personeel

Top 3 leuke kerstgeschenken voor personeel

252
DELEN
Top 3 leuke kerstgeschenken voor personeel

Kerstmis is een tijd van cadeaus en gelukkige herinneringen. Veel bedrijven laten hun waardering zien voor hun werknemers door hen te trakteren op kerstcadeaus. Maar wat zijn de beste cadeaus om te geven aan het personeel? Hier zijn de top 3 leuke kerstgeschenken voor personeel!

1. Persoonlijke cadeaus

Een persoonlijk cadeau kan een groot verschil maken. Het laat zien dat je hebt nagedacht over de persoonlijke smaak van je werknemers. Veel bedrijven kiezen daarom voor gepersonaliseerde cadeaus. Denk hierbij aan gegraveerde pennen, mokken of t-shirts met het logo van je bedrijf erop. Je kunt ook een persoonlijk bericht toevoegen om het cadeau nog specialer te maken!

2. Kerstpakketten

Kerstpakketten zijn een traditionele manier om je waardering voor je werknemers te tonen. Als je op zoek bent naar een cadeau dat iedereen zeker zal waarderen, is een kerstpakket perfect. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten, zoals een foodpakket met allerlei lekkernijen of een wellnesspakket met geurkaarsen en badproducten. Kerstpakketten zijn ook leuk om te personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld een foodpakket maken met lekkernijen uit de landen waar je bedrijf actief is!

Kerstpakketten

3. Ervarings cadeaus

Ervaring cadeaus zijn steeds populairder geworden in de afgelopen jaren. In plaats van een fysiek cadeau, geef je je werknemers een onvergetelijke ervaring. Denk bijvoorbeeld aan een workshop chocolade maken, een proeverij van lokale wijnen of tickets voor een concert of theater. Ervaring cadeaus zijn een geweldige manier om je werknemers te laten ontspannen en om hen te bedanken voor hun harde werk gedurende het jaar.

Waarom zijn deze geschenken goed voor uw personeel?

Kerstcadeaus zijn niet zomaar een gimmick; ze doen meer dan alleen laten zien dat je aan je werknemers denkt. Ze kunnen een positieve invloed hebben op de motivatie en het geluk van je werknemers. Hieronder staan enkele voordelen:

1. Verhoogde productiviteit

Je zou denken dat cadeaus slechts tijdelijk de productiviteit van medewerkers verbeteren, maar dat is niet zo. Een kerstcadeau kan je werknemers een boost geven die hen weken of zelfs maanden kan blijven motiveren.

2. Verbeterde relaties

Als bedrijfsleider is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede werkgever bent. Je werknemers zullen je waarderen als je laat zien dat je om hen geeft. Dit leidt tot betere relaties tussen jou en je werknemers, en tussen werknemers onderling.

3. Hogere retentie

Kerstcadeaus kunnen ook bijdragen aan hogere retentie percentages. Wanneer werknemers zich gewaardeerd voelen, zijn ze meer geneigd om bij je bedrijf te blijven werken.

4. Hogere betrokkenheid

Betere relaties en hogere retentie percentages leiden tot hogere betrokkenheid bij je werknemers. Een werknemer die zich gewaardeerd voelt en plezier heeft op het werk, zal meer betrokken zijn bij het behalen van de doelstellingen van je bedrijf.

Kerstcadeaus zijn een geweldige manier om je werknemers te bedanken voor hun harde werk gedurende het jaar. Met een gepersonaliseerd cadeau, een kerstpakket of een ervaring cadeau geef je een cadeau dat zowel persoonlijk als oprecht is. Door het geven van cadeaus, van bijvoorbeeld Sterkado, kunnen de betrekkingen met je werknemers verbeteren en de betrokkenheid en productiviteit worden verhoogd. Kies dus tijdig een cadeau voor je personeel en blijf ze waarderen door het jaar.