Home Tips Tips voor starten kledingwinkel

Tips voor starten kledingwinkel

835
DELEN
Tips voor starten kledingwinkel

Online verkopen stijgen de pan uit. Niet gek in onze snelle maatschappij. Toch is het niet geschikt voor alle producten. Die speciale olijfolie wil je eerst proeven voordat je tot aankoop overgaat, aan parfum wil je eerst snuffelen voordat je een nieuwe geur aan je collectie toevoegt en die blazer voor je werkafspraken wil je toch écht eerst passen voordat je deze bestelt. De speciale ervaring van een fysieke aankoop is precies dat wat klanten zoeken wanneer zij een middagje winkelen. Speel hierop in met jouw ideeën voor een nieuwe kledingwinkel en zorg ervoor dat klanten een unieke beleving ervaren.

Wees origineel en zorg ervoor dat je een specifieke doelgroep kiest voor jouw kledingwinkel. Begin je een bruidsmodezaak of kinderkledingwinkel? Zorg dan dat je deze boetiek start in een omgeving waar je niet hoeft te concurreren met een concurrent. Kies voor een bepaalde stijl en toon, zorg ervoor dat de off- en online wereld van jouw winkel elkaar aanvult in plaats van met elkaar concurreert en denk aan extra service als maat- of stijladvies.

Voordat je bovenstaande ideeën in een fysieke winkel giet, is het verstandig om onderstaande stappen op te volgen:

Schrijf je in bij de KvK en maak een ondernemingsplan

Het maken van een bedrijfsplan zorgt voor een vlotte start van jouw onderneming en vergroot de kans op een succesvol begin van jouw kledingwinkel aanzienlijk. Stel een financieringsplan op, doe brancheonderzoek en bepaal wie er behoort tot jouw doelgroep.

Algemene voorwaarden

Denk na over het opstellen van voorwaarden. Zo weet jouw klant waar hij aan toe is wanneer hij bij jou een product afneemt.Maak hierin duidelijk welke rechten en plichten zowel jij als de klant hebben en geef helderheid over het retourbeleid.

Vind een goed winkelpand

Nu komt het leukste gedeelte in het proces van het starten van een kledingwinkel: het zoeken naar een winkelpand voor jouw kledingzaak. Wanneer je een leuk pand op het oog hebt, kunnen de onderhandelingen beginnen. Het is erg verleidelijk om zo snel mogelijk de kogel door de kerk te jagen wanneer je een winkelpand van je dromen hebt gevonden. Toch is het raadzaam om nog even in de papieren te duiken van de gemeente en het bestemmingsplan van omliggende panden door te nemen. Wanneer blijkt dat in omliggende panden en omgeving flink verbouwd gaat worden, zitten jij en je klanten een tijdlang in een bouwdistrict: niets zo onuitnodigend als een straat dat open ligt.

Maak een goede winkelindeling

Starten kledingwinkel

Wanneer jij je droompand gevonden hebt voor jouw kledingzaak is het de bedoeling om deze in te richten. Wil je het goed doen? Neem een interior designer in de hand en laat de ruimte zo ontwerpen dat deze aansluit op jouw concept, smaak en voorraden. Wanneer men een kledingzaak begint, eindigen eigenaren met kledinghangers als sluitpost. Zorg ervoor dat je hier een budget voor vrijhoudt, omdat de manier van het uitstallen van kleding bepalend is voor het uiterlijk van de winkel. Houd ook rekening met de soort kledingrekken die u aanschaft. Steigerbuizen zijn leuk, hip en industrieel, maar de haak van kledinghangers kunnen hier soms onmogelijk overheen. Bespreek dit met de interior designer voordat er een ontwerpplan wordt gemaakt voor de winkels.

Verzorg een spetterende opening

Organiseer een opvallende opening door direct de sterke punten van jouw kledingwinkel te benadrukken. Wil je je onderscheiden op het gebied van stijl- en maatadvies? Zorg er dan voor dat je personeel genoeg getraind is om deze vaardigheden uit te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here