Home Retail Tips voor het inrichten van jouw winkel

Tips voor het inrichten van jouw winkel

1055
DELEN
Tips voor het inrichten van jouw winkel

Wist je dat de inrichting van jouw winkel invloed heeft op de omzet die je draait? Door bijvoorbeeld snoep bij de kassa te leggen wordt het sneller verkocht. Vooral als iemand lang in de rij staat wordt de verleiding groter. Diegene wordt namelijk de hele tijd geconfronteerd met het snoep. In dit artikel leer jij nog meer tips over de inrichting van jouw winkel zodat jij meer verkoopt.

Op ooghoogte

De producten die jij op ooghoogte zet worden sneller verkocht. Mensen zijn nu eenmaal gewend om voor de makkelijke keuze te gaan. Er zijn al te veel keuzes. Je kunt een stelling op maat laten maken zodat je jouw beoogde product op ooghoogte kunt plaatsen. Houd hierbij rekening met de gemiddelde lengte van een persoon. De producten voor kinderen moet je op ooghoogte van de kinderen zetten. Ook zij hebben veel invloed op wat er wordt gekocht.

Magazijn

Niets is vervelender dan nee verkopen. Je wilt immers zoveel mogelijk omzet. Als jij nee moet verkopen betekent het dat je een verkoop misloopt. Daarnaast kan een klant hierdoor ook afknappen op je winkel en voortaan naar een andere winkel gaan. Zorg daarom dat je genoeg ruimte hebt in je magazijn en voldoende opslagrekken. Zo kan je zorgen dat je een voldoende voorraad hebt in het magazijn.

Looproute

Creëer de looproute in de winkel zo dat de klant langs zoveel mogelijk of zelfs alle paden wordt geleid. Zo wordt de klant verleid om andere producten te kopen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door regelmatig verkochte producten achter in de winkel te plaatsen. een open ruimte met lagere stellingen helpt hierbij. Hierdoor heeft je klant meer zicht over de hele winkel en ziet diegene meer spullen.

Plaats van producten

Plaats van producten

Zet alle producten aan de rechterkant. De meeste mensen zijn namelijk rechtshandig. Zet ook producten in thema’s. Zo weet de klant makkelijker dingen te vinden. Dit kan de klanttevredenheid verhogen en ervoor zorgen dat de klant vaker terugkomt. Een rommelige winkel lokt geen klanten. Ook het plaatsen van bijpassende producten kan helpen dat iemand meer koopt. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld bakmeel voor een taart met daarbij de verschillende ingrediënten zoals suiker, een bakvorm en rozijnen.

Naast deze inrichting kan je klanten ook stimuleren om meer te kopen door bijvoorbeeld diverse kortingen. Ook de geur van gebakken brood kan mensen hongerig maken. Zoals je waarschijnlijk wel weet kopen hongerige mensen meer producten. Probeer klanten ook zo lang mogelijk in je winkel te houden. Hoe langer ze er zijn hoe meer ze zullen aanschaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here