Home Tips Tips voor een zakelijke verhuizing

Tips voor een zakelijke verhuizing

779
DELEN
Tips voor een zakelijke verhuizing

Ga je met jouw bedrijf verhuizen naar een nieuwe locatie? Dat is een grote stap om te nemen, want een bedrijf is niet zomaar verhuisd. Er komt in zo’n fase een hoop op je af, en het kan lastig zijn om dan het overzicht te bewaren. Daarom hebben we een aantal tips verzameld voor een zakelijke verhuizing.

Delegeren

Een verhuizing kan voor veel stress zorgen, zeker als je bedrijfsvoering gewoon doorgaat tijdens de verhuizing. Het is goed om één persoon aan te stellen die de verhuizing overziet. Dat kun je zelf zijn, maar je kunt het ook delegeren naar een medewerker of bijvoorbeeld je partner, zodat het jou uit handen genomen kan worden. Je moet je dan wel overleveren aan het organisatievermogen van die persoon en je niet constant geroepen voelen om te controleren of alles wel goed gaat. Delegeren is delegeren.

Opslag

Het kan natuurlijk zo zijn dat niet alle bezittingen van je bedrijf die op de oude locatie aanwezig waren meegaan naar de nieuwe locatie. Misschien is de nieuwe ruimte kleiner, of misschien heb je nieuwe spullen gekocht maar wil je de oude spullen nog bewaren. Dan is het goed om te weten dat je zakelijke opslagruimte kunt huren waar je bedrijfsbezittingen veilig en verzekerd kunnen staan. Dat kan bij 1BOX Sittard en 1BOX Heerlen, maar ook op andere locaties in Nederland.

Eerst zorgen dat alles werkt

Wil je dat je op de nieuwe locatie meteen verder kunt werken, dan moet je er eerst voor zorgen dat alles wat moet werken daar ook werkt. Is er stroom, water, en – ook heel belangrijk – een goed werkende internetverbinding. Is een eventuele server al up and running? Pas als dit het geval is, moet je definitief overgaan. Om dit proces te ondersteunen, zou je ervoor kunnen kiezen om een deel van de werkplekken al eerder over te zetten naar de nieuwe locatie. Dan kan alles getest worden en indien nodig alsnog geregeld worden voor de definitieve verhuizing.

Uitbesteden

Zakelijke verhuizing tips

We hadden het al over delegeren, maar dat gaat vooral over het overzien van de verhuizing. Het verhuizen zelf kun je het beste uitbesteden. Natuurlijk kost dat geld, maar het kost ook geld om je medewerkers met spullen te laten sjouwen in plaats van je bedrijfsvoering voort te zetten. Bovendien schakel je met een verhuisbedrijf professionals in die weten hoe ze spullen het beste kunnen vervoeren. Zo verklein je de kans dat zaken onderweg beschadigd raken en verloopt het hele proces ook nog eens een stuk gesmeerder.

Plan B

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat zaken niet lopen zoals gepland. Misschien krijg je het internet niet op tijd aan het werk op de nieuwe locatie, misschien krijgt de vrachtwagen van het verhuisbedrijf een ongeluk, of misschien is jouw verhuiscoördinator ziek. Zorg daarom dat je altijd een Plan B achter de hand hebt. Bijvoorbeeld door net iets langer de huur door te betalen op je oude locatie, zodat uitstel mogelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here