Home Blogs Tips voor representatieve en veilige kleding voor beveiligers

Tips voor representatieve en veilige kleding voor beveiligers

1701
DELEN
Representatieve kleding beveiliging

Het is de taak van beveiligers om toezicht te houden, controles uit te voeren en de veiligheid te bewaken. Om dit te kunnen is een representatieve kleding geen overbodige luxe. Dit geeft een meer autoritaire uitstraling en kan voorkomen dat een verhitte discussie uitmondt in een agressieve en onveilige situatie. Echter moet de representatieve kleding wel comfortabel en veilig zitten. Kan dat? In dit artikel geven we enkele tips.

Uit het nieuws

Bij het bewaren van de veiligheid ontkomen beveiligers er niet aan dat een situatie soms uitmondt in een stressvolle en agressieve situatie. Regelmatig zien we in het nieuws dat beveiligers slachtoffer zijn geworden van geweld. Uit onderzoek blijkt ook dat beveiligers in Nederland regelmatig te maken hebben met agressie. Geen goed nieuws. Beter nieuws is dat de Nederlandse Veiligheidsbranche hard aan het werk is om dit terug te dringen.

Voorkom agressie met de juiste bedrijfskleding

Natuurlijk is het belangrijk dat geweld tegen beveiligers op beleidsniveau wordt aangepakt. Echter kun je zelf ook maatregelen nemen om je eigen veiligheid te waarborgen. Bijvoorbeeld met het dragen van de juiste kleding.

Representatieve kleding

Als beveiliger is het de bedoeling dat je gezag, autoriteit en betrouwbaarheid uitstraalt. De kleding die een beveiliger draagt speelt hierbij een grote rol. Zeker in formele gelegenheden zie je dan ook dat een beveiliger in een strak driedelig pak aan het werk is. Binnen deze omgeving staat het natuurlijk beter, maar er zit nog meer achter. Een beveiliger die in een net en afgekleed uniform aan het werk is, wekt minder agressie op dan een beveiliger in een shirt van zijn favoriete rockband en hoge kisten.

Herkenbare kleding

Naast de nodige autoriteit die je moet uitstralen is betrouwbaarheid en herkenbaarheid ook onmisbaar. Personaliseer daarom je uniform met het bedrijfslogo en een beveiligingsembleem. Mensen weten daardoor waarmee ze te maken hebben en zullen eerder respect voor je tonen op het moment dat je ze aanspreekt op hun gedrag.

Slimme en veilige accessoires

Een representatief en formeel uniform is niet compleet zonder accessoire zoals een stropdas of choker. Echter loop je hiermee wel meer risico. In een verhitte discussie zou je tegenstander hier zomaar aan kunnen trekken. De kans op verwondingen is dan ook groter. Gelukkig zijn hier wel oplossingen voor zoals de veiligheidsstropdassen. Dit is eigenlijk een clipstropdas die aan de achterkant van de knoop een clipje heeft die aan het overhemd bevestigd wordt. Bij een ruk aan de stropdas schiet het haakje al direct los. Extra veilig dus.

Veiligheidsdas
Afbeelding via Rooymans Neckwear

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here