Home Tips Tips om te besparen op mobiel zakelijk bellen

Tips om te besparen op mobiel zakelijk bellen

923
DELEN
Tips om te besparen op mobiel zakelijk bellen

Onze mobiele telefoon is zo’n beetje onze steun en toeverlaat geworden in het leven. Dat geldt voor het privéleven, maar ook net zo goed voor zakelijke doeleinden. Ook voor het werk communiceren we de hele dag en willen we bereikbaar zijn op de hoogte blijven. Daar betaal je natuurlijk wel voor: je hebt een telefoonabonnement nodig en een smartphone. Niet bereikbaar zijn is geen optie, maar als je voorzichtig wilt zijn met je uitgaven zijn er wel aantal zaken rondom mobiel zakelijk bellen die kunnen helpen met geld besparen. We hebben er een aantal voor je op rijtje gezet.

Kies voor een goedkopere smartphone

Om te bellen en internetten heb je uiteraard een toestel nodig. Die heb je waarschijnlijk al voor privé, maar het is wel zo prettig om zakelijk en privé van elkaar te kunnen scheiden. Dus heb je een tweede smartphone nodig. Je kunt je echter wel afvragen of deze telefoon net zo geavanceerd moet zijn als je eigen privétoestel. Je gaat er immers geen vakantievideo’s en -foto’s mee maken, en zeker ook niet op gamen. Een ouder high-end toestel of een recenter mid-range toestel zou dus voldoende moeten zijn. Je kunt ook kiezen voor een opgelapt gebruikt toestel, dit noemt men dan ‘refurbished’, waarbij je wel even moet kijken of hetzelfde toestel nieuw daadwerkelijk meer kost. Je kunt ook een goed toestel van een goedkoper merk als Oppo of Xiaomi kiezen.

Neem geen abonnement met toestel

Veel mensen nemen een smartphone in combinatie met een telefoonabonnement. Je betaalt het toestel dan met je maandelijkse abonnementskosten, die dan relatief hoog zijn. Bij duurdere toestellen moet je ook nog geld bijleggen. Dit is echter niet de goedkoopste manier om aan een nieuw toestel te komen. Kijk daarom eens goed rond waar je het toestel het goedkoopst ‘los’ kunt kopen, want dan betaal je er geheid minder voor dan in combinatie met een abonnement.

Sim Only-providers zijn vaak het goedkoopst

De grotere aanbieders van telefoonabonnementen hebben een eigen netwerk en verkopen relatief dure abonnementen. Dit terwijl er ook kleinere aanbieders zijn die van een van die netwerken gebruik maken, maar enkel Sim Only-abonnementen aanbieden, zonder toestel dus. Deze aanbieders zijn doorgaans goedkoper en dus ook een betere keuze wanneer je wilt besparen. Ga bijvoorbeeld voor een abonnement voor Sim Only zakelijk van Simyo om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.

Maak de overweging tussen Sim Only en prepaid

Naast een Sim Only-abonnement is er ook nog de optie van prepaid bellen. Het verschil tussen Sim Only en prepaid is het volgende: bij Sim Only kies je een bundel voor een bepaald tegoed per maand dat vervalt als je het niet opgebruikt, terwijl je bij prepaid een tegoed koopt waar je langer mee kunt doen. Wel moet je bij prepaid zelf in de gaten houden dat je nieuw tegoed toevoegt wanneer je huidige tegoed op begint te raken. Het is doorgaans wel zo dat je bij een Sim Only-abonnement je bundel tussentijds kunt aanpassen als blijkt dat je toch meer of minder verbruikt dan verwacht. Prepaid heeft het nadeel dat er altijd een actie vereist is om ervoor te zorgen dat je kunt blijven bellen en internetten.

Besparen op mobiel zakelijk bellen

Kies voor een langere contractduur

Is prepaid niets voor jou en kies je toch voor een telefoonabonnement, dan kun je besparen door voor een langere contractduur te kiezen. Het is doorgaans namelijk zo dat je beloond wordt voor een langere verbintenis. Kies daarom niet voor een maandelijkse verlenging of een contract voor één jaar, maar ga voor een abonnement voor twee jaar als je er zeker van bent dat je nog lang van je zakelijke nummer gebruik gaat blijven maken.

Niet zomaar verlengen

Niemand heeft natuurlijk ooit echt zin om over te stappen van telefoonprovider. Als het naar tevredenheid werkt lijkt het vooral een hoop gedoe. Je nummer moet immers getransfereerd worden naar een andere simkaart, en die simkaarten moet je dan weer op de juiste dag omwisselen om bereikbaar te blijven. Maar het kan wel zo zijn dat je geld kunt besparen door over te stappen van provider. Kijk daarom of je huidige provider een goede aanbieding heeft, of dat het bij een andere aanbieder goedkoper zou kunnen. In principe kun je bij alle aanbieders wel rekening op een netwerk met goede dekking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here