Home Tips Terugkeren op de werkvloer

Terugkeren op de werkvloer

742
DELEN
Terugkeren op de werkvloer

Wanneer je een lange periode ziek bent geweest of je hebt last gehad van bepaalde persoonlijke omstandigheden waardoor je niet kon werken, is het fijn als je weer aan de slag kan gaan op het werk. Als je een tijd uit de running bent geweest is het lastig om in een keer gelijk weer voor de volle honderd procent aan de slag te gaan, je lichaam en geest is dat even niet meer gewend en daarom moet je het dan ook op gepast tempo weer gaan opbouwen. Het is lastig om dit zelf te bepalen en daarom kan je iemand gebruiken die je hierbij helpt. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Langdurige ziekte achter de rug

Ziek zijn is natuurlijk al vervelend genoeg, wanneer je echt lang ziek bent dan wil je ook graag weer aan de slag met de normale dingen in het leven zoals je werk. Vaak ga je na zo een periode dan een 2e spoor traject in. Dit houdt in dat je met hulp van de werkgever je gaat richten op werkhervatting buiten de eigen organisatie. Dit is de optie na het 1e spoor traject, hier keer je terug binnen de organisatie. De werkgever is hier tot verplicht volgens de wet.

Terug keren naar een normaal leven

Om terug te keren naar de werkvloer is re-integratie belangrijk. Je moet wel werk krijgen dat past bij jouw belastbaarheid, hoeveel kan je op dit moment aan? Vaak wordt dit bepaald door de Arboarts samen met het bedrijf en een loopbaancoach. Zo kan jij je gaan richten op terug keer naar je eigen functie, ook al moeten er soms wat kleine aanpassingen worden gedaan aan je werkzaamheden. Wanneer het duidelijk is dat je niet naar je eigen bedrijf en functie kan terug keren wordt er een 2e spoor traject gestart.

Terug keren naar een normaal leven

Wennen aan de nieuwe situatie

Wanneer je niet kan terugkeren naar je oude functie en je oude bedrijf kan dit natuurlijk lastig zijn, na een langdurige ziekte wil je natuurlijk vaak het liefste terugkeren naar je vertrouwde omgeving en je oude collega’s. Wanneer dit niet mogelijk is, is dat dan ook erg jammer. Probeer hiervoor steun te zoeken bij je loopbaancoach en ga met hem of haar op zoek naar een nieuw bedrijf voor dezelfde functie of zelfs naar een nieuwe functie. Zo kom je er langzaam maar zeker wel weer boven op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here