Home Tech Telefoon van de zaak: hier moet je op letten

Telefoon van de zaak: hier moet je op letten

3641
DELEN
Telefoon van de zaak

Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Nu gaat het pas echt beginnen. Voordat je je eerste volledige dag op de werkvloer gaat draaien is het echter tijd voor cadeautjes. Je mag namelijk een telefoon van de zaak gaan uitzoeken. Leuk, maar ook verwarrend op zijn tijd. Waar moet je nou precies op letten? Wij hebben enkele aandachtspunten voor jou op een rijtje gezet.

Wat ga je ermee doen?

Een cruciale vraag, maar toch wordt die vaak niet gesteld: Wat ga je precies met je nieuwe telefoon doen? Wanneer je aan de slag gaat als accountmanager buitendienst heb je waarschijnlijk een stuk meer communicatie met allerhande collega’s, leveranciers en klanten dan wanneer je storingstechnicus bent. Wanneer jouw nieuwe baan meer in de eerste omschrijving valt is een meer recente telefoon aan te raden. Deze beschikken immers vaker over nieuwere onderdelen. Zodoende zijn ze een stuk sneller in het dagelijks gebruik dan hun oudere tegenwichten. Wanneer jou nieuwe baan meer lijkt op dat van de tweede omschrijving, maakt het niet bijzonder veel uit hoe oud je telefoon is.

Zijn er speciale apps of processen die je moet kunnen draaien?

Tegenwoordig communiceren we oneindig veel met elkaar. Via welk kanaal dit gaat, maakt echter nogal veel uit met betrekking tot de keuze voor een nieuwe telefoon. Wanneer het contact voornamelijk via bellen of sms gaat, is er keuze in overvloed. Wanneer de communicatie echter al weer veelal via modernere varianten als WhatsApp of e-mail gaat, wordt de keuze alweer enigszins beperkt. Je nieuwe telefoon dient hierbij immers te beschikken over 3G- of zelfs 4G-connectiviteit. Een simpel prepaid pakketje inclusief telefoon bij de supermarkt volstaat niet meer. Daarbij communiceren steeds meer bedrijven tegenwoordig via speciale business platforms, zoals het welbekende Slack. Deze dienst heeft apps beschikbaar voor alle populaire besturingssystemen: Android, iOS en Windows worden allen ondersteunt. Wel is de ondersteuning hierbij wisselend. Zo worden de Android en iOS versies meerdere malen per maand voorzien van nieuwe updates en functies, terwijl de Windows versie veelal achterblijft. Ook dit is dus een keuze die uitmaakt. Tot slot maakt het ook nogal uit of je nog in interne systemen moet inloggen tijdens je werk. Zo staat het Android besturingssysteem erom bekend gemakkelijk overweg te kunnen met diverse protocollen en systemen. Het systeem waar iPhones op draaien, iOS, is daarentegen juist wat meer gesloten. Windows is an sich een goed platform, maar wordt helaas slecht ondersteunt vanwege het marktaandeel dat vrijwel nihil is.

Let’s talk about money

Ook draait het natuurlijk om geld: hoeveel wil je werkgever kwijt? Wanneer je op zoek bent naar een goedkoop instapmodel vallen iPhones eigenlijk per definitie al af. De goedkoopste, enigszins snelle, variant van het moment is dan de iPhone SE. Deze heeft een adviesprijs van 349 euro. Wanneer je het goedkoper zoekt kom je eigenlijk per definitie uit bij Android toestellen, die in prijs variëren 99 tot 999 euro en alles daartussenin. Windows Phones zijn zeer schaars: de Lumia 650 en 950 zijn de bekendste en kosten respectievelijk rond de 150 en 450 euro.

Dus, waar moet ik voor kiezen?

Moeilijke vraag, en afhankelijk van heel veel factoren. Om enige leidraad te bieden geven wij echter de volgende adviezen. Wanneer je op zoek bent naar een goedkoop model dat voldoende snelheid biedt voor de dagelijkse processen en uitgebreide connectiviteit biedt, zouden wij gaan voor een toestel als de Motorola Moto C Plus.

Is je budget iets meer richting de 200 à 300 euro zijn de Motorola Moto G5 en Samsung Galaxy A5 2017 uitstekende keuzes. Wil je echter per se een iPhone, of is jouw toekomstig werkgever compleet ingericht op iOS, dan is het vooral een kwestie van hoever je budget reikt. De iPhone SE biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en kost rond de 349 euro.

Wil je echter het beste van het beste, dan is de Apple iPhone 7 jouw nieuwe vriend. Dit toestel heeft alles in huis dat je van een vlaggenschip anno 2017 mag verwachten, en meer. Voel je je meer thuis in het Android systeem en wil je een vlaggenschip, dan zijn de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy Note 8 echte aanraders. Voornamelijk de Note is met zijn S-Pen stylus uitstekend geschikt voor het zakenleven. Aan een Windows Phone zouden wij persoonlijk niet meer beginnen: de ondersteuning is van een laag niveau vanwege het zeer minimale marktaandeel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here