Home Financieel Succesvol investeren in bitcoin in 5 eenvoudige stappen

Succesvol investeren in bitcoin in 5 eenvoudige stappen

1267
DELEN
Succesvol investeren in bitcoin in 5 eenvoudige stappen

Veel Nederlanders vragen zich af of het inmiddels al te laat is om te beginnen met het investeren in bitcoin. Deze bekende cryptomunt is sinds de geboorte in 2008 al enorm veel in waarde gestegen. Met normale aandelen is het altijd een kwestie van risico’s nemen en dat is eigenlijk ook het geval met bitcoin en andere crypto. Het is dus ook niet gegarandeerd dat je altijd winst zal boeken op crypto. Om je kansen te maximaliseren op het gebied van investeren is het erg verstandig om te zorgen voor een goede voorbereiding. In dit blogartikel vertellen we je graag meer over een aantal voorzorgsmaatregelen.

1: Doe een voorbereidend onderzoek

Misschien ken je de naam Warren Buffet wel. Hij is een van de meest succesvolle beleggers ter wereld. Binnen het investeren heeft hij een aantal duidelijke regels, bijvoorbeeld dat hij nooit investeert in iets dat hij niet begrijpt. Ook voor jou is dit een enorm handige richtlijn als je wil investeren in crypto. Je kan bijvoorbeeld informatie opzoeken over blockchain en hoe crypto werkt. Het grote voordeel van bitcoin is dat er op het internet enorm veel informatie over te vinden valt

2: Bedenk waarom je wilt investeren

Anno 2021 brengt spaargeld op een rekening weinig tot niets op, voor veel Nederlanders zorgt dat voor frustratie. Gelukkig zijn er nog andere manieren om rendement te maken op je geld. Je kan investeren in de aandelenbeurs, grondstoffen zoals olie en goud of juist in crypto. Voor je gaat investeren is het aangeraden te bepalen welk bedrag je wil investeren en welk maximaal verlies je kan dragen.

Bedenk waarom je wilt investeren

3: Vind een betrouwbare broker

Op het internet zijn een enorme hoeveelheid brokers te vinden waar je bitcoin en andere crypto kan kopen. Deze aanbieders van crypto noem je brokers. Tussen deze brokers zitten niet alleen betrouwbare partijen maar ook oplichter, pas hier mee op! Lees voldoende referenties en reviews en zoek uit of jouw beoogde broker betrouwbaar is.

4: Zoek een betrouwbare wallet

Na het inlezen over de werking van bitcoin en een goede broker hebt gevonden is inmiddels de tijd aangebroken om over te gaan tot aankoop van je eerste munten. Als je goed onderzoek hebt gedaan naar crypto zul je erachter gekomen zijn dat de cryptomunten worden opgeslagen in een wallet. Als jij crypto wil kopen zul jij er ook een nodig hebben!

5: Bitcoin trading

De prijs van de Bitcoin wil nog wel eens hard stijgen (en dalen). Dit kan intimiderend klinken maar dit kan ook mooie kansen bieden. Wanneer je telkens op een lage koers kan kopen en op een hoge koers kan verkopen, kun je hier erg veel geld verdienen. Wil jij bitcoin kopen? Neem dan eens een kijkje op Anycoindirect, daar kun je alle grote cryptomunten kopen en verkopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here