Home Blogs Steeds meer mensen kiezen voor private lease

Steeds meer mensen kiezen voor private lease

819
DELEN

Een nieuwe auto kost geld en vaak is dat geld niet aanwezig. Om toch een auto te kunnen kopen wordt dan vaak geld geleend tegen hele hoge kosten. Rente en aflossing moeten vaak nog worden betaald tegen de tijd dat de auto al bijna versleten is. Steeds meer mensen gaan in plaats van lenen – leasen! Private lease is namelijk veel aantrekkelijker omdat je na het aantal afgesproken jaren lease, je auto gewoon inlevert en de kosten voor lease dan ook automatisch stoppen. Of, en dat doet 99 procent van de lease rijders, je ruilt je lease auto in voor een nieuwe(re) lease auto! Vaak zijn de kosten hetzelfde maar je rijdt dan wel een nieuwe (of nieuwere) auto. Wil je meer weten over private lease dan kun je bij Autonomer.nl heel veel informatie vinden.

Alle private lease voorwaarden gelden ook voor een occasion

Als je een auto neemt via private lease weet je precies wat én hoelang je betaald voor een auto. Maar je kunt ook een occasion leasen. In bijna alle gevallen is een lease occasion een ex-lease auto. Een occasion leasen is goedkoper dan een nieuwe auto leasen. Bij een occasion gelden dezelfde voorwaarden. Verzekering, periodiek onderhoud, reparatie en pechhulp komt voor lasten van de aanbieder en is verwerkt in de maandlasten. Maar de leaseprijs van een occasion is veel lager dan die van een nieuwe auto omdat de afschrijving bij een occasion lager is. Bij een occasion kun je ook zelf het aantal jaren dat je wilt leasen bepalen. Een lease contract voor een occasion loopt tussen de 12 en 60 maanden.

Ga je bij lease voor een ‘gewone’ of een elektrisch aangedreven auto

Bij private lease is het enige dat je wél zelf moet betalen de brandstof. Met de huidige prijzen van brandstof is het verstandig te bekijken of je niet voordeliger uit bent met een geheel elektrisch aangedreven auto of een hybride aangedreven auto. Wanneer je vaak korte afstanden rijdt kun je heel veel besparen op brandstof. De meeste aanbieders hebben een aantal occasions klaar staan. Handig is de onafhankelijke site van Autonomer’s private lease vergelijker met een overzicht van meerdere aanbieders én aanbiedingen. Private lease geeft je de mogelijkheid te kiezen voor een gebruikte of nieuwe auto op benzine, diesel, gas of elektrisch aangedreven. Welke optie je ook kiest, doe dat wél bij een lease maatschappij die het beste past bij jou en kan voldoen aan jouw wensen!

Private lease; de voordelen wegen op tegen de nadelen

Aan private lease zijn natuurlijk ook nadelen verbonden. Zo zit je vast aan een vast contract voor het aantal maanden dat jullie zijn overeengekomen. Je krijgt een BKR registratie want een lease contract is een lening. Er wordt een aantal kilometers per jaar overeen gekomen. Kom je hierboven dan betaal je per kilometer! Maar de voordelen wegen ruimschoots op tegen deze nadelen. Allereerst weet je jouw vaste maandbedrag. Dit betaal je het hele contract termijn. Je hebt een (zo goed als) nieuwe auto. Als je pech krijgt wordt dit opgelost. Al het onderhoud komt voor rekening van de aanbieder evenals de verzekering en de pechhulp. En wanneer de contract termijn is afgelopen gaat de auto terug naar de aanbieder en hoef jij niet te onderhandelen als verkoper. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here